MELT 2018 in vogelvlucht

Melt 2018

Na drie dagen keihard rouwdouwen is een einde gekomen aan de 21ste editie van Melt Festival. Ruim 20.000 bezoekers van over de hele wereld verlieten maandag 16 juli voldaan het industriële Ferropolis-festivalterrein in Duitsland. De plek fungeerde afgelopen weekend als ideale wereld vol liefde en vrijheid, waar niks te gek is en iedereen volledig zichzelf kon zijn. Dankzij spetterende show van onder andere The xx en Florence + The Machine wist Melt 2018 opnieuw de verwachtingen van haar fans te overtreffen.

Divers

De toon werd vrijdagavond meteen gezet door Florence + The Machine met een optreden waarin ze naast klassiekers als ‘You’ve Got The Love’ en ‘Dog Days Are Over’ voor het eerst in vijf jaar nieuw materiaal liet horen. Ook artiesten als Tyler, The Creator, Nina Kraviz, Mura Masa en The Internet bliezen het festivalpubliek omver en zorgde voor een Melt line-up die nog nooit zo divers is geweest.

Foto’s: Stephan Flad

Trekpleisters

Naast elektronische hoogstandjes bij de Melt Selektor Stage op het strand bij het Gemminmeer, ging het er bij The Big Wheel en The Forest ook heftig aan toe. Laatstgenoemde bleek één van de grootste trekpleisters dit jaar met niet alleen de beste raves, maar ook sprookjesachtige loungeplekken tussen de verlichte bomen en aan het water. Melt draait ook om kunst en in het Art Forum en Art Space werden indrukwekkende kunstinstallaties tentoongesteld. Met temperaturen rond de 28 graden was het heerlijk vertoeven bij het Gremminmeer.

Volgend jaar barst Melt Festival los op 19 t/m 21 jullie 2019. De voorverkoop begint al op 1 september 2018.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *