Met deze tips voorkom je stinkende kleding

Stinkende kleding

Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend. Wanneer je de deur uit gaat probeer je altijd fris en schoon voor de dag te komen. Toch blijkt dit niet altijd makkelijk. Soms ruiken kleren die rechtsreeks uit de kast komen muf en onaangenaam. Op het begin merk je dit misschien nog niet, maar naarmate de dag vordert wordt de geur steeds sterker.

Er zijn verschillende manieren om je was lekker te laten ruiken. Zorg ervoor dat je het juiste wasmiddel gebruikt, die zowel voor je kleding zorgt, als de wasmachine schoon en fris houdt. Hier zijn drie simpele tips om je kleren te wassen en ze meteen een lekkere geur te geven.

3 tips om stinkende kleding te voorkomen

Controleer je wasmachine

Als je wasmachine muf ruikt, brengt het deze geur over op je kleren die je wast. De reden waarom dit komt, is waarschijnlijk doordat je jouw wasmachine niet vaak genoeg schoonmaakt.  Vuil en bacteriën verzamelen zich dan in de wasmachine, waardoor het moeilijker wordt voor het wasmiddel om je kleding lekker te laten ruiken. Het goede nieuws is dat je je wasmachine heel eenvoudig kan schoonmaken. Gooi er wat wasmiddel in, zet de wasmachine op de hoogste stand en draai een lege kookwas. Laat het werk maar aan je wasmachine over, zelf hoef je verder niets te doen.

Wasmiddel

Veel wasmiddelen maken de kleding wel goed schoon, maar laten niet per se een lekkere geur achter. Het geheim van lekker ruikende was is, om zowel wasmiddel als wasverzachter te gebruiken. Er is een groot aanbod verschillende wasverzachters, die je kleding voor een lange tijd heerlijk laten ruiken. Om je jas te wassen doe je er sowieso goed aan om wasverzachter te gebruiken, aangezien dit een kledingstuk is die je over het algemeen vaker aanhebt dan andere.

Laat de was goed drogen

Heb je het ook weleens zo druk dat je uit haast de was niet goed laat drogen en deze vervolgens nog vochtig in je kast legt? Ook dit leidt tot nare en muffe geurtjes in je kleding. Natte was moet volledig droog zijn voordat je deze in de kast hangt of in lades opbergt, anders krijgen bacteriën en schimmels de kans om je kleding muf te laten ruiken.

Nadat je gedoucht hebt en je jezelf hebt opgefrist, is het aantrekken van stinkende kleding het laatste wat je wil. Met deze 3 simpele stappen is het gelukkig heel eenvoudig om je kleren fris te laten ruiken. De volgende keer dat je je kast opent, hoef je je dus geen zorgen te maken, maar kan je genieten van die heerlijk ruikende, frisse kleding.

Stinkende kleding-1
Credits: Marco Secchi