Micro-cheating: vreemdgaan zonder vreemd te gaan

Spelen met de vleeswaren van iemand anders is eigenlijk altijd vreemdgaan. Tongworstelen met een ander is vaak ook sayonara relatie. Maar hoe ziet het met flirten, gladder Whatsappjes of jezelf kleden op een bepaalde manier voor iemand anders. Oftewel: micro-cheating.  Meestal een voorstadium van echt vreemdgaan, want die pikantje appjes kunnen natuurlijk tot meer leiden. Best logisch dat een partner daar boos en onzeker van wordt.

Micro-cheating

Bij micro-cheating hoeft er niet perse sprake zijn van seks of ander fysiek contact. Maar wat houdt het dan precies in? Datingexpert Melanie Schilling legt aan The Huffington Post uit dat micro-cheating gaat om kleine actie waarbij één van de partners zich emotioneel of fysiek aan iemand bindt. In de social media-tijdperk waarin we leven is dit makkelijker dan ooit. Je zoekt een oude vlam op via Facebook, stuurt berichtjes naar iemand via Whatsapp of slide in iemand z’n DM via Instagram. Dit terwijl je partner er natuurlijk niets van weet.

Maar kan dit nou echt zoveel kwaad, een sjansje hier, dick pic daar? Flirten maakt het leven toch leuk? Volgens psychologen leidt micro-cheating tot escapades waar Tim uit Temptation naast verbleekt.

Source: Youtube

Schuldig?

Meestal hebben mensen die micro-cheaten niet eens in de gaten dat ze het doen. Het ligt er natuurlijk aan waar jullie grenzen liggen in de relatie, maar micro-cheating zorgt bijna altijd voor dat je je anders gedraagt. Die houding alarmeert je partner dat er iets uit de haak is en zorgt voor jaloezie en schuldgevoelens. Uiteindelijk zal jullie relatie gebukt gaan onder gebrek aan open communicatie en vertrouwen.

Conclusie

Micro-cheating is alleen vreemdgaan als het de grens passeert die jullie samen hebben bepaald. Gaat het toch de grens over, kan dit tot vervelende situaties leiden en voordat je het weet maken jullie ruzie over wie de stofzuiger mag houden.

Source :
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *