Last van migraine? Neem ketamine!

Taste
// 27 januari 2018
ketamine

Op elk feestje lopen ze rond. Mensen die geen fatsoenlijk woord meer uit kunnen brengen en totaal van het padje zijn door de ketamine. Fucking love it! Maar nu blijkt uit een Amerikaans onderzoek dat de partydrug, die van origine bedoeld is als antidepressiva of om een paard plat te spuiten, ook zou helpen tegen migraine. Een soort paraketamol dus.

Onderzoek

Tijdens het onderzoek kregen 61 mannen met migraineklachten gedurende drie tot zeven dagen een lage dosis keta toegediend. Vooraf werden de mannen gevraagd om hun hoofdpijn te beoordelen met een cijfer tussen de één en tien. Met een gemiddelde cijfer van 7,5 hadden zij behoorlijk last van een knikker in de kop.

Toen de week erop zat werden ze nogmaals gevraagd om een cijfer te geven aan hun hoofdpijn en was met gemiddeld een 3,4 drastisch afgenomen. Nu is het niet zo dat de proefpersonen zich in wonderland waande en de pijn daarom zo laag beoordeelde. Door de lage dosis had niemand last van bijwerkingen die normaal bij een lijntje ketamine horen. Dus voel je die migraine komen? Bel meteen Appie voor een goede zak keta!

Source :

FHM

Categories
Taste