Met deze mijlpalen kun je checken of je volwassen bent

Volwassen-1

‘Volwassen zijn’ is eigenijk maar een vaag begrip. ‘Officieel’ is het natuurlijk wanneer je achttien wordt, maar eigenlijk zit er niet echt een leeftijd aan gebonden en is het zeker niet bij iedereen hetzelfde. Je zult het ook met ons eens zij dat wanneer je drie keer stomdronken in de sloot fietst en het enige wat je kunt bakken een ei is, je jezelf nog niet echt volwassen kunt noemen. Of je zin hebt om volwassen te zijn laten we aan jou over, maar mocht je voldoen aan onderstaande mijlpalen hoor je er toch écht bij.

Mijlpalen voor volwassen zijn

Je woont op jezelf

Wanneer je ouder bent dan 25, wordt het toch eens tijd om een eigen plekje te bemachtigen. Natuurlijk heeft thuis wonen zo z’n voordelen en je moeder mist je stiekem hartstikke hard wanneer je haar veilige nest verlaat. Maar het hoort toch wel bij het volwassen worden om op den duur je eigen plekje te kunnen bekostigen, je eigen was te kunnen draaien en je eigen prakkie te kunnen koken.

Je zorgt goed voor jezelf

Dit punt kun je in de breedste zin van het woord opvatten. Je woont niet meer in een goor studentenhol, maar bent eigenaar van een keurig opgeruimd en schoongemaakte woning. Je weet inmiddels hoe de stofzuiger werkt, ruimt de vaatwasser elke dag netjes in en uit, draait wasjes en voor het boenen van de wc draai jij je hand niet meer om. Maar ook je persoonlijke hygiëne valt onder deze noemer.

Mannen hebben weleens de neiging hebben iets minder goed voor zichzelf te zorgen dan vrouwen. Maar dat is nu voorbij. Elke dag schoon ondergoed, sokken en een douche-sessie.

Volwassen-3
Credits: Hannah Xu

Je hebt je financiën op orde

Wanneer je studententijd erop zit, is het tijd om dat bijbaantje aan de wilgen te hangen. Allemaal hartstikke leuk, gezellig en vooral makkelijk zo’n bijbaantje, maar het wordt tijd om iets serieus op te bouwen. Een professionele baan betekent namelijk ook een professioneel inkomen. En dat betekent sparen!

Een spaarpotje opbouwen is in het begin misschien lastig, maar wanneer je na maanden of jaren sparen eindelijk een mooie auto of die hypotheek kunt bekostigen, zul je trots op jezelf zijn.

En als je het goed doet heb je zelfs nog geld over om leuke te dingen te doen. Zoals een droomreis maken, een avondje uit of je geluk uitproberen in het beste online casino.

Je kunt prima koken

Een volwassen man of vrouw kan koken. En je hoeft echt geen chef-kok te zijn en de moeilijkste gerechten kunnen koken, maar net iets meer dan een roerei is wel vereist om onder de noemer ‘volwassen’ te horen.

Je hebt een eigen auto

Je toekomstige partner mee op een date nemen waarvoor jullie eerst samen in de bus moeten stappen kan op zekere leeftijd echt niet meer. Oké, ook hier zijn wat voordelen op te noemen, zoals het feit dat je zoveel alcohol kunt nuttigen als je wilt. Ook kan het hartstikke romantisch zijn om samen in de kou op de bus te wachten, maar er komt een punt in je leven waarop dit niet meer kan.

En wat is er nu aantrekkelijker om met je eigen auto bij hem of haar voor te rijden en bij jou in te laten stappen voor een roadtrip, avondje uit of naar het strand te rijden om de zonsondergang te bekijken?

Daarnaast is het gewoon een stuk praktischer om met de auto naar het werk te gaan. Aangezien je tegenwoordig financieel stabiel bent kun je dit prima bekostigen.

Volwassen-2
Credits: DANNY G