Milkshake Festival wordt driedaagse editie op 28, 29 en 30 juli

Milkshake Festival-1

The wordt is out! Het flamboyante Milkshake Festival beleeft op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 juli 2023 voor het eerst een driedaagse editie. Op vrijdag 28 juli vindt van 20.00 uur tot 02.00 uur de Grand Opening plaats in de Gashouder op het Westergasterrein in Amsterdam. Hiervoor zijn zo’n 4000 kaarten beschikbaar. Zaterdag 29 en zondag 30 juli verplaatst Milkshake Festival naar het ons zo geliefde Westergasterrein. Daarvoor zijn per dag 18.000 kaarten beschikbaar. Vanaf 7 februari zijn de gecombineerde reispakketten te koop, terwijl op 14 februari de reguliere kaartverkoop van start gaat.

“Milkshake Festival wordt groots en spectaculair”

Marieke Samallo, oprichter van Milkshake Festival: “Dit is weer een mooie nieuwe toevoeging aan Milkshake. We begonnen ruim tien jaar geleden als eendaags event, zijn sinds 2016 naar twee dagen gegaan en nu dus een driedaagse met een ‘opening night’ als aftrap. Ik kijk er nu al naar uit! Het wordt groots en spectaculair in de stijl van ons festival, hoewel het natuurlijk aan de bezoeker is om daarover te oordelen. Maar wij kunnen niet wachten om op vrijdag 28 juli de deuren van de Gashouder te openen.”

De line up voor Milkshake Festival wordt binnenkort bekend gemaakt. Wie nog niet genoeg heeft aan het festival alleen, kan op de zaterdag én zondag terecht in Paradiso voor de afterparties. Ook hiervoor zijn vanaf 14 februari kaarten beschikbaar. In de week voorafgaand aan Milkshake Festival vormt de hoofdstad het toneel van Queer Amsterdam, terwijl na Milkshake de Pride Amsterdam plaats vindt met de traditionele botenparade als afsluiting op zaterdag 5 augustus.

 Niets moet, alles mag

Milkshake Festival is opgericht in 2012 en sinds de vijfde editie in 2016 uitgegroeid tot een tweedaags festijn. Het dance-festival, georganiseerd door D.O.L. House, ID&T en Paradiso, is ontwikkeld vanuit de gedachtegang ‘niets moet, alles mag’. Het laat zien dat entertainment, muziekkeuze, kledingkeuze en status niets met seksualiteit te maken heeft. Tijdens Milkshake heerst er een sfeer die vrij is van de door de maatschappij gecreëerde hokjesgeest. Het leven is juist een feest dankzij de grote diversiteit van huidskleuren, seksuele voorkeuren, gender en een scala aan verschijningsvormen. Milkshake viert de stad en haar initiatieven en zet zich in voor iets meer hoffelijkheid en liefde voor elkaar. Dik, dun, klein, groot, homo, hetero, trans, zwart of wit: mensen zijn het zout van de aarde en dit gaan we vieren!