Drie minder bekende festivals binnen Europa waar je zeker bij wilt zijn

minder bekende festivals

Festivals zijn booming business. Elk jaar schieten muziekfestivals als paddo’s uit de grond en we kunnen ons daarom ook goed voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Oke, de usual suspects als Tomorrowland, Sziget en Balaton Sound kennen we natuurlijk. Maar wil je jouw festivalhorizon verbreden dan zijn dit drie minder bekende festivals waar je absoluut bij wilt zijn!

Pohoda Festival | Slowakije| 5 t/m 7 juli 2018

De kans dat je Pohodo niet kent is vrij groot, maar in Centraal- en Oost-Europa is dit festival al 20 jaar een begrip. Het wordt daar gezien als het populairste open-air evenement van Slowakije, dat elk jaar gegarandeerd uitverkoopt. Het festival met uiteenlopende muziekgenres trekt jaarlijks 30.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Voor de 2018-editie zijn onder andere The Chemical Brothers, Glass Animals, St. Vincent en Ziggy Marley aangekondigd. Daarnaast is de randprogrammering vol kunst, circus, kermis en sport uniek in de festivalscene.

Colours of Ostrava | Tsjechië | 18 t/m 21 juli 2018

Het vijfdaagse Colours of Ostrava vind plaats op één van de dikste locaties van het Oostblok. Op het Dolní Vítkovice-terrein, tussen de voormalige kolenmijnen, loodsen en warenhuizen zitten verschillende podia verstopt. Vorig jaar waren hier onder andere Jamiroquai, Justice en Imagine Dragons te zien. Voor komende editie zijn al London Grammar, Jon Hopkins (live), George Ezra, Joss Stone en Cigarettes After Sex bevestigd, want wat is er lekkerder dan een sigaret na de seks?

Electric Castle | Roemenië | 18 t/m 22 juli

Het Bánffy Kasteel in Cluj-Napoca, tussen de groene bergen van Transsylvanië is het toneel van Electric Castle 2018. Dit festival biedt een mix van diverse muziekstijlen, f*cking goed eten, kunst en kits(ch), film en heel de rataplan. Onder andere Netsky, London Grammar, Valentino Khan, Damian Marley (de andere zoon van Bob) en Kris Kross Amsterdam maken er hun opwachting. Daarnaast staan er een drum & bass avond onder leiding van het label Hospital Records en een elrow avond op het programma.

Mellowed Out ?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *