App die ervoor zorgt dat je niet teveel drinkt en op tijd naar huis gaat

Mobile Intervention for Drinking in Young People

We zeggen het allemaal wel eens: “één drankje en dan ga ik naar huis”. Om vervolgens met je ruggengraat van slagroom in de lampen van je favoriete bardancing te hangen met minstens twee flessen sterk in je mik. Daarna duw je nog twee broodjes shoarma in je gezicht en is het voordat je het weet 04:00. Superchill, want je moet morgen gewoon werken. Toch? Deze app zou ervoor moeten zorgen dat jij op tijd in bed ligt en de volgende dag wakker wordt zonder kater.

Mobile Intervention for Drinking in Young People

De app Mobile Intervention for Drinking in young People (MIDY) laat je tijdens een avondje uit elk uur een vragenlijst invullen. Daarin geef je aan hoeveel je gedronken hebt, hoeveel je hebt uitgegeven, waar je precies bent en hoe jij je op dat moment voelt. Op basis van de antwoorden die je geeft stuurt de app je op maat gemaakte berichten met vragen die inspelen op je schuldgevoel, zoals “Moet je niet werken morgen?”.

Testfase

Op dit moment wordt de app grondig getest door 300 studenten van Victoria Universiteit en is dus helaas nog niet te downloaden. Wanneer de resultaten positief zijn en studenten inderdaad minder drinken en eerder naar huis gaan, zal de app wereldwijd worden uitgerold. Op Mellowed lees je natuurlijk wanneer het zover is!

Credits: Philipe Cavalcante

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *