Dilemma op dinsdag: mogen veganisten sperma slikken?

Zo’n kwakkie naar achter werken is niet iets wat je noemt, appetijtelijk. Chicks of guys staan er over het algemeen niet om te springen om het witte goedje door te slikken. Maar er zijn er toch genoeg dit met geen enkele moeite opslurpen. Koester hen! Maar wat nou als de persoon in kwestie een vegetariër of een veganist is? Mag hij/zij dit witte goed dan eigenlijk wel doorslikken?

Vegetariërs, en zeker veganisten, lopen in de supermarkt met een grote boog om dierlijke producten heen. Zelfs om vrije uitloop eieren, melk en honing durven ze niet aan te raken. Veel vegetariërs en veganisten hebben de lifestyle gekozen, puur en alleen om de wreedheid die onze hulpeloze, verige en harige vriendjes aangedaan wordt, uit de weg te gaan. Maar hoe zit het dan met sperma die jij of jouw vriend(in)/scharrel als vega zijnde, doorslikt? Is het niet hypocriet om uit morele overwegingen geen eieren te nuttigen, terwijl sperma zonder enige moeite naar binnen glijdt?

Sperma is misschien wel een van de grootse mysteries voor seksueel actieve en oraalminnende vegetariërs. Je sperma komt niet alleen van een dier zelf (ja, jij), het bevat ook nog eens ongeveer 280 miljoen levende organismes.

Bij het begin beginnen

Laten we eerst eens bekijken waar zo’n stijfsel eigenlijk uit bestaat. Zaad bestaat voor 90% uit water en die andere 10% is het daadwerkelijke sperma. De resterende vloeistof bevat een cocktail van eiwitten, koolhydraten, fructose en minderalen zoals zink, calcium, kalium en magnesium. Je kunt aminozuren krijgen van soja, mineralen en suikers uit groenten en fruit. Het enige dat daarbinnen dier-specifiek klinkt, is ureum (oftewel pis) en zaad. Dus om te beginnen bevat sperma voornamelijk afvalproducten en dingen die je in plantaardige vormen kunt vinden.

Wat betreft het eigenlijke sperma beweren veel ultraorthodoxe kerkgangers dat het prutje leven met zich mee brengt. Het oplikken of wegschieten van sperma is een zonde omdat elke zaad de kans op leven verspild. En als je jezelf veganist wilt noemen, dan moet compassie en het verlangen om de wereld te verbeteren de belangrijkste principes zijn.

Vega’s eten geen vlees omdat niet-menselijke dieren niet mondeling toestemming kunnen geven over hun eigen slachting. Er worden geen eieren gegeten of melk gedronken, want dat zijn voor het grootste deel bijproducten van het moederschap en de vruchtbaarheid en zijn niet bedoeld om door de mens te worden genomen.

Dus…

Als een kerel om een pijpbeurt vraagt en je bereid bent hem een te geven, go for it. Wat goed, lekker genieten. Als je ervoor kiest om het zaad ook nog eens door te slikken, geniet je opnieuw zonder dat je je zorgen hoeft te maken over je veganistische paspoort. En waarom wel niet? Omdat jullie beiden akkoord zijn gegaan met de consumptie van sperma. Veganisme gaat over de rol van de consument in plaats van de aanbieder. Maar stel dat jij ervoor kiest om hem ‘s nachts stiekem even een goede beurt te geven en het allemaal in één rats doorslikt, heb je in feite iets van hem genomen zonder toestemming te vragen. Dat is zeker niet vega!

Foto: Nastya Maxymova
Source :
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *