Bewezen: monogamie is een sprookje

Monogamie-1

Iedereen in een relatie vraagt zich wel eens af hoe het met een ander zou zijn. Hoe gelukkig jullie ook samen zijn, de gedachte om iemand anders door de slaapkamer te smijten is soms niet te onderdrukken. Weet je waarom? Omdat monogamie een sprookje is dat we onszelf maar al te graag wijsmaken. Het is helemaal niet de bedoeling wat wij mensen monogaam zijn.

Monogamie

De maatschappij verwacht, nadat je genoten hebt van je studententijd, dat je op den duur een monogame relatie met iemand aangaat. Je ontmoet iemand, trouwt met diegene en slijt vervolgens de rest van je leven samen. Tot de dood ons scheidt. Toch zeggen wat slimme wetenschappers dat monogamie biologisch gezien helemaal niet ‘normaal’ is. Een onderzoek waar 2500 zoogdieren zijn onderzocht op het eten van meerdere walletjes, kwam naar voren dat monogamie iets is wat verzonnen is door het sociale systeem van de oerdegelijke mens.

Huwelijk

Het huwelijk gaat maar om één ding: geld, veel geld. Het is vandaag de dag een miljardenindustrie, net als wanneer mensen van elkaar scheiden. En van dat scheiden houden we nogal van in het westen. Precies, omdat dit in tegen onze natuur ingaat. Door de moderne opvatting over het huwelijk en monogamie wordt de menselijke seksualiteit verstoord.

Credits: Wu Jianxiong

Wat nu?

Nu hoor je me niet zeggen dat je het meteen uit moet maken met je partner, of dat je dit artikel gebruikt om je zoveelste slippertje goed te praten. Monogamie is een keuze en hoewel het tegen de evolutie van de mens ingaat, wordt het door de meeste mensen gewaardeerd. Doe ermee wat je wilt, maar bedenk wel dat je acties gevolgen kunnen hebben. Diep hoor…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *