Deze muziekgenres maken studeren een stuk makkelijker

Muziekgenres

Studeren voor een tentamenweek is geen pretje. En hoewel het de één wat makkelijk afgaat dan de ander, weten we dat energiedrankjes en muziek de enige dingen zijn die ons door deze hel heen slepen. Maar dan moet je wel weten welke muziek je moet luisteren. Het schijnt namelijk dat bepaalde muziekgenres je helpen studeren door je productiviteit een boost te geven. Na het lezen van dit artikel maak jij van je tentamenweek je bitch.

Muziekgenres die studeren makkelijker maken

Klassiek

Misschien niet een muziekgenre waar je favoriete afspeellijst vol van staat, maar toch kan het luisteren van klassieke muziek handig zijn bij het studeren. Volgens een Amerikaans onderzoek zouden de rustgevende klanken je namelijk helpen om je aandacht erbij te houden. Kom maar door Ludovico Einaudi!

Credits: Dolo Iglesias

Jazz

Wanneer je studeert zijn deadlines killing en zorgen voor de nodige stress. Gelukkig heeft William R. Klemm een onderzoek gedaan, waaruit blijkt dat jazzmuziek stress vermindert. Ideaal natuurlijk wanneer je een deadline hebt en even de bomen door het bos niet meer zit. Toch raden we je aan om tijdig te beginnen met je essay, het luisteren van jazz geeft namelijk geen 100% garantie. Maar dat had je zelf waarschijnlijk ook wel kunnen bedenken.

Credits: Aaron Blanco Tejedor

Uptempo

Begin jij al te gapen als je alleen al aan de bovenstaande muziekgenres denkt? No worries, we got you. Canadese onderzoekers zijn tot de conclusie gekomen dat uptempo muziek de creativiteit stimuleert. Daarnaast maakt een snellere beat het leren natuurlijk een stuk leuker. Wel raden we je aan om tracks uit te kiezen waar niet in gezongen wordt. Zo kom je niet in de verleiding om in een stille bibliotheek mee te gaan zingen.

Credits: Matt Collamer

Achtergrondgeluiden

Kijk, het kan natuurlijk ook zo zijn dat je iemand bent die bij het horen van muziek meteen bent afgeleid. Je vergeet dan totaal het werk waar je mee bezig bent en kan alleen maar aan het weekend denken. Logisch. Voor diegene kan het helpen om naar natuurlijke achtergrondgeluiden te luisteren. Denk aan het geluid van golven die het strand op rollen, fluitende vogels of wind dat door bladeren waait.

Succes met studeren, you got this.

Credits: Frank McKenna
Source :
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *