De mythe die het ‘maagdenvlies’ heet

maagdenvlies

Er gaan de wildste verhalen rond over het maagdenvlies. Bedden zouden in bloedbaden veranderen wanneer het vliesje breekt tijdens de eerste keer seks. Ook zou het maagdenvlies hét bewijs zijn dat iemand nog maagd is. Allemaal bullshit! Maar wat is het dan wel?

Geen vlies

Het is in ieder geval geen vlies. Het lijkt nog het meest op een randje of ‘kraag’ net voorbij de ingang van de vagina. Het komt in verschillende vormen en kan geribbeld, gebobbeld of glad zijn. Het heeft ook niet echt een functie, tot zover we weten en het is dus best een mysterie waarom vrouwen het hebben. Bij de meeste meisjes is het randje zo soepel dat de penis er makkelijk doorheen kan zonder bloedingen te veroorzaken. Maar waarom bloeden sommige dan wel?

Spanning & opwinding

Als een vrouw wel bloedt tijdens de seks komt dat vaak doordat ze gespannen en/of niet vochtig genoeg is. Dit kan voor een wondje of scheurtje in het randje zorgen en doordat de vagina enorm goed doorbloed is kan het snel gaan bloeden. Dat kan bij de eerste keer seks gebeuren, maak ook bij de achtste of drieëndertigste keer. Het heelt over het algemeen erg snel, dus niemand kan daarom ooit zien of jij wel of geen seks hebt gehad.

Mythe

Zoals je leest zijn er nogal wat mythes over het maagdenvlies die niet helemaal kloppen. Als een meisje zou bloeden bij de eerste keer penetratie, zou dit betekenen dat het der ontmaagding is. Bloedt ze niet? Dan zou ze liegen over der maagdelijkheid. Niet waar dus. Slechts twee op de tien vrouwen bloedt tijdens de eerste keer seks.

Dus even resumé: het maagdenvlies is geen vlies en bloeden heeft helemaal niks met ontmaagding te maken, maar meer met spanning en opwinding. Het is dus helemaal niet raar wanneer je niet bloedt tijdens je eerste keer seks. Alleen maar chill, scheelt weer een wasje draaien.

maagdenvlies-1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *