Netflix tip: ‘Have A Good Trip: Adventures in Psychedelics ‘

Have a good trip-2

Netflix rijgt de intrigerende documentairs aaneen en vandaag is daar nog eens een opvallend nieuwe titel bijgekomen: Have a Good Trip. In deze docu duikt de streamingdienst in de fascinerende wereld van psychedelische drugs. Have a Good Trip: Adventures in Psychedelics verkent de cultuur rondom psychedelische drugs. Dat gebeurt aan de hand van persoonlijke verhalen van onder andere beroemde acteurs, uitgebeeld door de acteurs zelf of met behulp van trippy animaties. Op een manier die (bijna) de werking van de drugs zelf moet benaderen.

Have a Good Trip: Adventures in Psychedelics

In de eerste volledige trailer zagen we al een aantal grote namen voorbij komen: onder andere Adam Scott, Sarah Silverman, Nick Offerman, A$AP Rocky, Ben Stiller, Sting en Rob Corddry delen hun bizarre verhalen over LSD.

De documentaire gaat ook in op de wetenschap achter psychedelische drugs, de effecten ervan, maar ook de nadelen en de impact op popcultuur. Kunnen we depressies behandelen met psychedelica, en zou de medische wetenschap psychedelica moeten omarmen? Of is het toch verslavend en zouden ze overal verboden moeten worden? Kunnen bomen praten?

Een lekkere brede insteek dus, al lijkt Netflix zich vooral te focussen op de bizarre verhalen van celebrities: “The true stories you don’t know. From the people you do.” De documentaireis geschreven door schrijven, regisseur en producent Donick Cary. Hij heeft onder andere jaren geschreven voor The Simpsons, Parks and Recreation en Silicon Valley. Je kunt dus een hoop humor verwachten.