Nieuwe club Lovelee opent volgende week in Amsterdam

Op de Lijnbaansgracht 238, in het hart van Amsterdam, opent Lovelee op 29 november haar deuren. Lovelee is een Young Cult Club: een community van gelijkgestemden die zich willen ontplooien op het gebied van muziek, kunst en nieuwe ideeën. De oprichters zijn de groep vrienden achter de Chin Chin Club en Hula Hula: Danny (30), Joy (27), Kaihan (29) Oscar (30) en Tan (25). Samen willen zij het nalatenschap van de Sugar Factory nieuw leven inblazen. Een podium voor jong talent, door jonge Amsterdammers, in lijn met de visie van de Sugar Factory.

Young Cult Club Lovelee: dag en nacht

Overdag, wanneer de vogels fluiten en het zonnetje aan de hemel staat, opent de deur van de galerie annex werkruimte. Het uiteenlopende programma bestaat o.a. uit DJ-workshops, open paneldiscussies, kunsttentoonstellingen en uiteenlopende danslessen. Als de zon plaats maakt voor schemer, verander Lovelee in een locatie waar het programma varieert van concerten en spoken word nachten, tot filmvertoningen en dans- en theatershows. De muzikale invullen draait om funk, jazz, electro, soul, hiphop en R&B, met een focus op rising stars uit de scene. ‘S avonds biedt Lovelee plek voor 450 bezoekers.

Wanneer de nacht valt en de tijd van de nachtvlinders begint, wordt de club een meesterwerk dat door alle aanwezigen wordt gecreëerd. DJ’s, artiesten, muzikanten, dansers en natuurlijk het publiek.. Samen vormen ze de show, met een 50/50 ratio van muzikale en artistieke invulling. De clubdeuren gaan voorlopig open van donderdag t/m zondag, met een maximale capaciteit voor 800 liefhebbers. Het muziekspectrum varieert van soulvolle hiphop en funk tot opzwepende disco en swingende housemuziek.