Club RTM wil Rotterdamse nachtleven weer op de kaart zetten

RTM

Het clubseizoen is upon us en vrijdag 27 september opent een nieuwe aanwinst in Rotterdam haar deuren. Club RTM is een initiatief van een handvol Rotterdammers die al in verschillende vormen betrokken zijn bij de nacht- en festivalcultuur van Rotterdam. Onder deze mensen ook Speedy J, die vrijdag de club zal openen samen met techno-DJ Lucy. Het Rotterdamse lijkt alsmaar in te krimpen en de opening van ene nieuwe clubs is dus opmerkelijk iets. Met het seizoensgebonden concept van club RTM , dat van september tot januari loopt, hoopt het het Rotterdamse nachtleven een boost te geven en ene avond uit in de stad weer iets wordt om naar uit te kijken.

Club RTM

“Met RTM willen we de stad weer beleven zoals we dat zelf altijd gezien hebben: als een plek waar het in de nacht juist gebeurt. Daar is Season 01 uit voortgevloeid,” vertelt mede-oprichter Frankie Dros tegen 3 voor 12. “De nachtcultuur is er ondanks alles nog steeds zolang de mensen er zijn. Met RTM als seizoensgebonden en reizend concept willen we op zoek naar plekken waar we die beleving ook echt neer kunnen zetten.”

De afkorting RTM is die van de Rotterdamse luchthaven. Daarmee willen ze Rotterdam weer labelen als uitgaansbestemming en iets neerzette waar de stad trots op kan zijn.

“Het zou voor ons het grootste compliment zijn als er straks weer busladingen en treinen vanuit andere steden hierheen komen om uit te gaan.”

Programmering

De programmering waaiert breed uit, van Speedy J tot Detroit Swindle, maar ook voldoende plaats voor lokale initiatieven zoals Modular, Blijdorp en een labelavond van Pinkman. Vooralsnog zijn de aankomend dertien edities underground orientated, maar het concept ‘RTM in transit’ leent zich ook om van locatie te wisselen.

“Deze kelder is voor nu en we gaan het eerste seizoen sowieso helemaal uitrollen op deze plek. We willen nu het merk opbouwen op een vaste locatie en kijken waar we nog meer naar toe willen.”