Ken jij deze nieuwe festivals al?

In Nederland zijn er relatief gezien meer festivals dan waar ook op aarde. ‘Verzadiging’ van de festivalmarkt is dan ook een graag gebruikte term. Toch schrikt dit organisaties niet af en schieten er jaarlijks weer allerlei nieuwe festivalconcepten uit de grond. Maar in zo’n volle markt moet je met een sterk concept komen wil je overleven. Opvallend is dat er steeds meer urban en hiphop toevoegen aan hun line-up en festivals allang niet meer in alléén de grote steden worden georganiseerd. Wat natuurlijk helemaal top is.

Wij zetten de tofste nieuwkomers voor je op een rijtje!

Tijdmasjien, Thuishaven, Amsterdam, 6 april

Origineel blijven is in het landschap der festivals lastig. Toch is Mystic Garden Festival weer aardig gelukt. Hun hitjesstage Tijdmasjien krijgt namelijk een eigen festival op het Thuishaventerrein.  O.a. Benny Rodrigues, Alamaison en DJ Jean nemen je terug in de tijd. Lit!

nieuwe festivals

 

Vrijstad, Plas Laagraven, Utrecht, 5 mei

Op Bevrijdingsdag hosten Vunzige Deuntjes, Happy Feelings, Terug Naar Toen, Luuk van Dijk, Mama Africa, Fluff Disco en RUBBER een stage op het nieuwe Vrijstad Festival in Utrecht. Het programma voor het festival is rond en bestaat onder andere uit Josylvio, Habibi Funk en Benny Rodrigues b2b Wouter S. “Doe maar gek, je bent al normaal genoeg!”

nieuwe festivals

Lente Circus, Recreatieplas Toolenburg, Hoofddorp, 25 mei

Lente Circus is een nieuw concept van Losbandig en jawel, opnieuw Vunzige Deuntjes. O.a. SFB en Sevn Alias komen naar de Recreatieplas Toolenburg in Hoofddorp. Verwacht verder vooral veel hitjes, hiphop, dancehall, R&B en vunzigheid zoals we van Vunzige Deuntjes gewend zijn.

Nieuwe festivals-1

Paradijs van het Zuiden, Pettelaarse Schans, Den Bosch, 29 juni 2019

Om Paradijs van het Zuiden te realiseren, gingen Vunzige Deuntjes, Daisy, Rewind, Losjes, Duikboot, Cafe De Puinhoop en RGB Silent Disco om tafel. Over de line up is nog niets bekend maar de leus “Bigger, Better, Brabant!” spreekt voor zich. Dit gaat mooi worden!

nieuwe festivals

Eilân, Terschelling, 12-15 september

Een spraakmakend fijnproeversfestival van Chasing the Hihat en Mojo, waar live-acts een grote rol zullen gaan spelen. Een weekender op Terschelling, dat is zonder festival al geweldig. Laat staan als je Maribou State, Apparat en Mr. Scruff uitnodigt. Het resultaat was dan ook dat Eilân binnen een dag was uitverkocht. Best bet? Ticketswap!

Eilân

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *