Nieuwe namen voor Sziget aangekondigd, waaronder Kylie Minogue

Sziget-17

De Australische superster Kylie Minogue is toegevoegd aan het affiche van Sziget. Naast haar reizen ook Barry Can’t Swim en FISHER komende zomer af naar Boedapest. Sziget vindt van 7 tot en met 12 augustus plaats. Op de line-up staan onder meer Fred again.., Janelle Monáe, Liam Gallagher, Martin Garrix en Sam Smith. Dit jaar host ook Vunzige Deuntjes een avond op Sziget, zij nemen onder meer rapper sor mee naar het festival.

Sziget 2024 krijgt steeds meer vorm

Een verrassende toevoeging van Kylie op de line-up van het Hongaarse festival. De Australische superster keerde vorig jaar terug in de hitlijsten met onder meer ‘Padam Padam’. Kylie staat op de eerste dag van het festival op het programma, net als FISHER. Ook kondigt de organisatie de indeling van de vernieuwde Revolut Stage aan. Op de op één na grootste stage staan dit jaar onder meer Marc Rebillet, Barry Can’t Swim, L’Imperatrice, Aurora en Overmono. Ook Joost en Goldband zullen op dit podium hun opwachting maken.

Al de hele week verraste de organisatie met nieuwe namen voor verschillende podia. Deze hebben allen een eigen verhaal en line-up. De Ibis x ALL presents The Buzz is al sinds jaar en dag dé plek om grote talenten en nieuwe muziek te ontdekken. Dit jaar staan hier onder meer Royel Otis, Jeremias, Dead Poet Society en Artemas. Het Nederlandse CUT_ en Might Delete Later staan ook op dit podium, uit België staat hier de band Ramkot.

De dropYard stage biedt plaats aan hiphop en alternatieve acts uit heel de wereld. Op 12 augustus host Vunzige Deuntjes de dropYard. Zij nemen onder meer sor, Reanny, Kybba en Rockefellababe mee. Eerder werd al bekend dat ook Awakenings en Q-dance een avond hosten in de Party Arena. 

De line-up van het festival krijgt op deze manier steeds meer vorm. De organisatie kondigt ook de terugkeer van The Global Village, Magic Mirror en Cirque du Sziget aan. Dit jaar zal er er nog meer aandacht zijn voor mentale gezondheid en ook de duurzaamheidsinitiatieven van Sziget worden verder uitgebreid. Dat zijn al jaren belangrijke pijlers voor het Hongaarse festival: dit jaar werd Sziget tijdens de European Festival Awards bekroond met een Take A Stand award.

Check hieronder de poster met eerder aangekonidgde namen.

Sziget-13