Oud RoXY-eigenaar wil nieuwe club openen bij Rembrandtplein

AMSTERDAM – Heeft je moeder je wel eens verteld dat jij verwekt bent op de WC van de meest dampende tent die Nederland ooit gekend heeft? Nee? Dan heeft ze er vast ook niet bij verteld dat je vader toentertijd het liefst op stap ging verkleed als vrouw? Maak je niet druk, want je kans om dit je eigen kinderen ook aan te doen ligt op de loer.

RoXY

Michiel Keiss is de voormalige CEO, alleen noemde ze dat toen nog gewoon ‘baas’, van de beruchte tent: de RoXY. Misschien ben jij er niet van op de hoogte, maar deze man is met een handjevol anderen verantwoordelijk voor het succes van elektronische muziek in Nederland. Denk daar maar eens over na als je op een Dixi je leven aan het overdenken bent! De RoXY is namelijk de geboorteplek voor vele DJ’s en excentrieke feestconcepten, waar we nu nog dagelijks profijt van hebben.

Genoeg over de RoXY, want Michiel Keiss is voornemens het trucje nog eens gladjes over te doen. Op het Rembrandtplein. Ho! “De RoXY komt nooit meer terug, het zou aanmatigend zijn om dit daarmee te vergelijken. Het gaat in essentie niet om de muziek, de drugs of de seks, maar om een culturele vrijplaats die deze stad nodig heeft en die ook in het centrum hoort,” aldus Kleiss in het Parool.

2019

Oké, wat kunnen we dan wél verwachten? Een twee zalen-tellende nachtclub dat ruimte biedt voor zo’n 500 man. En daarmee bedoelen we LGBT+ (graag zélfs!). Door de weeks is het een creatieve hotspot en in het weekend druppelt er het zweet van de geluidsdichte plafonds. Daarover gesproken: boven de nog te bouwen bardancing komen woningen.

De buurtbewoners zijn natuurlijk sceptisch en zijn tegen de bouw. Wij zeggen: “Hey, kijk eens op Funda.nl, er staan in Drenthe heel wat leuke huisjes te koop.”

Met wat geluk staat er in 2019 een nieuwe club met Keiss aan het hoofd en krijgen de Jimmy W0o en Mad Fox wat serieuze concurrentie. We keep you on the altitude!

Tot die tijd, een kleine sfeerimpressie van hoe het er in de RoXY aan toe ging. Oh, en kijk, je pa is ook nog gefilmd (actie op 8.31).

Mellowed Out ?

Source :
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *