Nieuwe trend: zo maak je een wiettosti!

wiettosti

Altijd last van een vreetkick na een wieri? Wij kennen het. Maar hoe chill is het als je gewoon met een volle maag je space induikt. Met dit recept voor een wiettosti krijg je netjes je dagelijkse groen binnen en lik je je vingers bij af. Dit keer zonder M.

Maar hoe the fuck maak je wiettosti’s? Wij leggen het uit.

Zo maak je een wiettosti

Stap 1: doseer die shit

Eten is de meest onvoorspelbare manier om wiet te gebruiken. Bij het roken ervan voel je de effecten vrij snel. Het gaat je longen in en vervolgens komt het in je bloedbaan. Simpel. Als je het eet duurt het echter véél langer voordat je iets voelt, waardoor je er makkelijk te veel van eet. En we weten allemaal wat er dan gebeurd. *Barf, barf, barf*. Natuurlijk verschilt de aanbevolen hoeveelheid per persoon. Aan te raden is 0,3 gram per persoon, verdeeld over één tosti. Meer dan voldoende om lekker te spacen.

wiettosti

Stap 2: decarboxyleren met je mars!

Plain and easy; decarboxyleren is een chemisch proces waarbij de THCA in cannabis wordt omgezet in THC. Die shit waar je stoned van word. Normaal gesproken wordt cannabis ter plekke gedecarboxyleerd door de hitte van het roken zelf. Voor het verwerken in voedsel heeft THCA een zetje nodig, in de oven. Mik de afgewogen hoeveelheid wiet op een bakplaat en verwarm deze zo’n half uur op 115°C.  Als het goed is lijkt het nu meer op gedroogde kruiden en kun je het fijnmalen in een vijzel of keukenmachine. Net zo makkelijk als een stokbroodje afbakken dacht ik zo!

Stap 3: wietbrood maken

Voor mooi wietbrood voor 4 personen moffel je 300 gram bloem, 150 ml melk, 15 gram bakkersgist en één ei in een kom. Drie minuten lekker kneden en tijdens het kneden voeg je drie keer 20 gram boter toe. Vervolgens kneed je zo’n 0,6 gram gedecarboxyleerde cannabis door het mengsel en laat je het tien minuten rusten. Daarna kan het gaan rijzen! Dek het mengsel af in een kom en laat het minstens een uur op kamertemperatuur staan. Als je er klaar voor bent plaats je het deeg in een ingevette broodvorm en smeer je wat boter op de buitenkant van het brood. Verwarm je oven voor tot 180°C en bak je brood gedurende 30 minuten totdat de bovenkant knapperig en goudbruin is.

Voilà, you have made yourself wietbrood baas!

Stap 4: wiettosti bouwen

Het mooie van een wiettosti is dat je er de ingrediënten opgooit die je zelf lekker vind. Wat wel essentieel is voor een goede wiettosti is kaas. Ik heb namelijk een wijs man ooit horen zeggen: “een tosti zonder kaas, is eigenlijk maar gewoon toast”. En dan bedoel ik niet die vieze zweterige plakken die je in een low budget hotel krijgt, maar een mooi belegen boerenkaas. Gesmolten kaas helpt namelijk de cannabis te hechten.

Je begint met het snijden van twee dikke plakken versgebakken wietbrood. Deze beleg je met kaas waar je zo’n 0,1 gram fijngemalen, gedroogde cannabis op wrijft. Vervolgens mik je er alles op wat je lekker vindt. Daarnaast is het key om de tosti niet in een tostiapparaat te grillen, maar lekker in de pan met een flinke kwak roomboter. Op deze manier krijg een heerlijk krokante laag om het brood heen.

Stap 5: dig in

Het enige wat nu nog rest is je zelfgemaakte wiettosti te deepthroaten alsof de morgen niet bestaat. En schroom vooral niet ons op de hoogte te houden van jouw creatie!

Disclaimer:

Hoewel het hier dagelijks op het menu staat kan Mellowed kan niet aansprakelijk worden gehouden voor een bad trip, droge smoel of rooie doppen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *