Waarom je juist wel nieuwe uitdaging aan moet gaan | Mindful Monday #8

Nieuwe uitdaging

Een nieuwe uitdaging, op een bepaald punt in ons leven krijgen we er allemaal mee te maken. Dit kan zijn op het gebied van werk, studie, iets persoonlijks of juist voor iemand anders. Vaak zie je er als een berg tegenop, maar wij vertellen hoe je een nieuwe uitdaging tot een positieve ervaring kunt maken.

Een nieuwe uitdaging

Een andere studie, een nieuwe baan of een paar maanden vrijwilligerswerk in het buitenland. Klinkt natuurlijk hartstikke tof, maar is tegelijkertijd erg spannend. Omdat dit zo spannend is zijn wel al snel geneigd om dit hele proces te cancelen, omdat je bang bent dat het tegen gaat vallen of niet de juiste keuze is.

Leerzaam

Wat de uitdaging ook is, je gaat er gegarandeerd iets van leren. Je krijgt nieuwe inzichten en maakt dingen mee die anderen misschien nooit mee zullen maken. Erachter komen wat je wel en niet leuk vindt is voor jezelf een heel leerzaam proces. Mocht een keuze toch tegenvallen, heb je daar in ieder geval van geleerd.

Zelfstandig

Misschien zien anderen die eerder als jijzelf, maar bij het aangaan van een nieuwe uitdaging wordt je snel zelfstandiger. Je hebt voor jezelf een beslissing gemaakt, slaat een nieuwe weg en kicked ass along the way.

Mijlpaal

Bij een nieuwe uitdaging sta je vaak voor het maken van een grote keuze. Een keuze die een grote impact gaat hebben op de rest van je leven. Grote veranderingen staan je voor de rest van je leven bijen markeren een mijlpaal in je leven. Je zult hier vaak onbewust nog aan terugblikken.

Volgende uitdaging wordt makkelijker

Je bent een nieuwe uitdaging aangegaan en dat beviel supergoed. In het vervolg is het hierdoor makkelijker om een andere, nieuwe uitdaging aan te gaan. Heb je bijvoorbeeld een half jaar in het buitenland gestudeerd, dan zal het makkelijker zijn om een volgende keer langer weg van huis te gaan. Zei er iemand een camperreis door Amerika?

Je hebt niet alleen anderen, maar ook jezelf ge├»nspireerd met deze ervaring. Des te meer reden om nog zo’n nieuwe uitdaging aan te gaan.

Ga een nieuwe uitdaging niet uit de weg

Een nieuwe uitdaging komt niet voor niets op je pad. Stel je hebt een nieuwe baan aangeboden gekregen, dat is dat niet zonder reden. Of er nou vijf of vijftig andere sollicitanten waren, ze hebben jou de baan aangeboden. Wees trots op jezelf, je bent blijkbaar goed in wat je doet. Ook al is het spannend, gaat deze challenge voor jezelf gewoon aan en heb schijt aan wat iedereen zegt of denkt!

Nieuwe uitdaging-1
Credits: Priscilla Du Preez