Nieuwe uitgaanshype ‘microclubben’ komt naar Den Haag

Tegenwoordig is het not done om voor middernacht in een kroeg te staan. Je bent dan niet cool, want het is blijkbaar veel stoerder om pas rond 01:00 aan te komen kakken en tot 08:00 door te halen. Om vervolgens de rest van de week, met wallen tot op je kin, je vrienden te vertellen hoe tof het wel niet was. Waar die idiote trend vandaan komt is mij een raadsel en het mooie is dat ik er zelf ook gewoon steevast aan meedoe. Er komt echter een nieuwe hype naar Nederland die deze trend wel eens flink onderuit zou kunnen halen: microclubben. Ideaal voor 25-plussers die na een drukke werk/schoolweek willen stappen maar ook op een enigszins christelijke tijd in hun nest willen liggen. In het Magazijn van Bleyenberg bij de Grote Markt komen de voetjes al heel vroeg op de avond van de vloer.

Microclubben

Op 19 januari kun je in het Magazijn van horecagelegenheid Bleyenberg van 20:00 tot 00:00 losgaan op elektronische muziek. Initiatiefnemer van al dit moois is Melvin Bruhn (34). Hij zocht een nieuwe manier van uitgaan en wilde iets anders dan de standaard vrijdagmiddagborrel. “Bij de Microclubben hoef je niet te wachten tot na twaalf uur. Je kunt na het eten of na het werk gelijk door om te dansen. Omdat het feestje om twaalf uur is afgelopen lig je vroeg in bed, maar heb je toch een leuke avond gehad.”

Er word vrij negatief gesproken over de uitgaanswereld. Dat beeld van nachtenlang doorhalen wil Melvin Bruhn tegengaan. Doordat je vroeg in bed ligt, lig je de volgende dag niet de hele dag in de foetushouding op afhaalchinees te wachten. Ondanks dat het Magazijn alleen bezoekers vanaf vijfentwintig toestaat zijn de avonden niet oubollig. Er wordt gewoon alcohol geschonken en ze zorgen voor een toffe line-up.

Microclubben
credits: Bleyenberg

Hip

In New York en Londen is microclubben al hip and happening, maar in Nederland is het nog wennen. In Utrecht kun je al terecht voor microclubben en dat is een groot succes. Op een avond komen er volgens Melvin gemiddeld zo’n 250 mensen en dat zou in Den Haag ook makkelijk moeten lukken.

Voor alle nachtbrakers die er toch een zuipmarathon van willen, geen paniek. Het is niet zo dat je om 00:00 buiten wordt geveegd want de club blijft gewoon open. We weten namelijk allemaal hoe moeilijk het is om naar huis te gaan als het gezellig is.

Mellowed Out ?

Source :
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *