Nightlife: Groningen

See
// 22 december 2017
Uitgaan in Groningen

In Groningen kun je uitgaan alsof de morgen niet bestaat, letterlijk, want de kroegen in Groningen hebben namelijk geen sluitingstijden. Doordeweeks wordt er vooral gefeest door het bizar aantal studenten dat deze stad rijk is en in het weekend komen de mensen van heinde en verre naar het ‘Hoge Noorden’ om te dansen tot de zon opkomt. In deze editie van Nightlife komen tenten aan bod waar je zeker moet zijn geweest tijdens een avond stappen in Groningen. Want je weet wat ze zeggen: ‘der gait niks boovn Grunn‘.

De Drie Gezusters

De Drie Gezusters in Groningen was de eerste van haar soort, en nog steeds een populaire uitgaansclub onder jongeren in Groningen. Het IQ in deze tent is over het algemeen niet hoog te noemen, maar daar staat tegenover dat je hier gratis en voor niks kunt knokken! Teksten als: “Laat je tietuh zien”, “je moeder is een ….” en iets wat op “heeeuuuhh bier” lijkt schijnen hier erg populair te zijn. Wanneer je de 20 gepasseerd bent hoef je je gezicht hier trouwens niet meer te laten zien. Je bent veel te oud en wilt geen ruzie met dat jochie waarvan het lijkt alsof hij twee basketballen onder z’n armen heeft zitten. Wat kijk je opa?

Paradigm

Paradigm kreeg afgelopen jaar de titel ‘Beste Underground Club van de Benelux’ en is werkelijk een pareltje. In deze tent draaien nationale en internationale technohelden de oren van je kop met kneiterharde techno. Over het algemeen is het hier pikkedonker én toch schijnt iedereen het nodig te vinden om een zonnebril te rocken, hier moet je dus maar gewoon aan mee doen. Ook zijn complimentjes hier aan de orde van de nacht en wil iedereen alleen maar met je knuffelen, heerlijk. Wanneer je hier zaterdag staat te raven, plan dan dinsdag niks, if you know what I mean...

Foto: Knelis

Warhol

Deze tent bevindt zich in een donker steegje van de Peperstraat en zou je zomaar straal voorbij kunnen lopen. Doe dit niet want Warhol is een plek voor de ware muziekliefhebber en wordt vooral bezocht door Internationale studenten. Oke, het is misschien een tikkeltje alternatief maar de sfeer is hier altijd top. Een fijn weetje is dat Nachtclub Warhol het initiatief neemt om met een lage bierprijs de andere horecagelegenheden te stimuleren en te voorkomen dat de toenemende inkoopprijs van bier wordt verrekend op bezoekers. Meer bier, meer beter!

Stappen Groningen

Foto: HorecaGroningen

Pakhuis

Bij het Pakhuis weet je zeker dat het er druk is. Deze tent is geopend in 1973 als kunstenaarscafé maar de nieuwe eigenaren hebben het in 2007 helemaal vernieuwd. Sindsdien is Het Pakhuis veranderd in een restaurant waar je in de avond terecht kunt voor een goede hap en ’s nachts kunt genieten van live muziek of één van de huis DJ’s. Lekker degelijk, niks mis mee.
Uitgaan Groningen

Chupito’s

Een avond is niet compleet zonder de nodige shotjes. Overgewaaid vanuit Amsterdam is Chupitos de enige echte shotjesbar van Groningen. Het recept is ook hier eigenlijk weer vrij simpel, je doet een hit & run. Hier wil je niet te lang blijven omdat je avond met een beetje pech ook meteen basta kan zijn. Met het hippe interieur en lekkere deuntjes is dit een lekker afwisseling van een pilsje in een doorsnee kroeg.

Mellowed Out ?

Foto: StappenGroningen.nl

 

Source :