No Nut November: wat is het eigenlijk?

Morgen is het weer zover: No Nut November. Niet de maand waar je geen noten mag eten, maar voor een maand lang niet toegeven aan je seks- en fapdrift. ‘No nut’, omdat het voornamelijk mannen zijn die proberen de hele maand november niet klaar te komen. Niet fappen, neuken of elke andere variant waarbij de kans aanwezig is dat je klaarkomt.

Wereldwijd fenomeen

Op verschillende fora wereldwijd geven mannen en jongens aan mee te doen aan de ‘No Fap-challenge’, die is geïnitieerd op de website NoFap.com. Deze website is in het leven geroepen om mannen van dwangmatig masturberen en porno kijken af te helpen. Door niet te wanken zouden deelnemers van de challenge zich minder onzeker én zelfs energieker voelen. Sounds good! Maar zou dat nou werkelijk aan het niet fappen liggen?

Onderzoek

Seksuoloog Erik van Beek zegt het volgende: “Je kunt het stoppen met masturberen zien als een soort vrijwillig celibaat. De jonge mannen die dit doen voelen zich daar dan ook goed bij. Er is alleen geen onderzoek gedaan naar of je daar nou energie van krijgt. Of dat lang niet klaarkomen juist schadelijk zou zijn.”

No-fappers blijven helemaal weg van het aanslingeren van hun genotsknots en hebben dan de ervaring dat ze zich beter voelen. Onthouding zorgt voor een soort innerlijke rust waarbij je meester bent over je eigen behoeften. Toch zijn de positieve effecten nooit aangetoond. Integendeel zelfs. Seksuele opwinding en regelmatige orgasmen hebben voor het lichaam, geest en relaties juist aangetoonde positieve effecten.

Conclusie

Om een lang verhaal kort te maken, het is dus niet bekend wat ‘No Fap’ of ‘No Nut’ nou precies met je doet. Wel weten dat het niet gezond is om dwangmatig met seks bezig te zijn. Er is niet voor niets zoiets als een seksverslaving. Ons advies: doe vooral wat je niet laten kan en fap of ga van bil wanneer jij daar zin in hebt. Happy Fappings!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *