Nooit een lange relatie? Dan ben je waarschijnlijk te knap!

Soms kom je iemand tegen en denk je: this is the one. Huisje, boompje, beestje, met hem/haar wil je de hele rataplan. Tot de dood jullie scheidt. Maar dan loopt het voor de zoveelste keer wéér mis. Het is misschien een schrale troost, maar de reden dat jouw relaties vaak kort duren, is dat je te knap bent. Aantrekkelijke mensen hebben namelijk kortere relaties en scheiden sneller, blijkt uit onderzoek van de Harvard University.

Knappe koppen

Uit verschillende experimenten bleek dat mensen die door andere knap worden gevonden, kortere rela’s hadden. Ook als je jezelf knap vindt, is de kans op een lange relatie kleiner. Ga je dan, met je narcistische kop.

Verder concluderen de onderzoekers dat aantrekkelijke mensen makkelijker een nieuwe relatie vinden. En doordat het vinden van een nieuwe relatie zo makkelijk gaat, kan het moeilijker zijn om je huidige rela te beschermen. Veel keus doet de duur van een relatie dus alles behalve goed.

Dus ben jij al jarenlang samen met een regelrechte stoot? Als we deze studie mogen geloven, mag jij lekker in je handjes knijpen. Gefeliciteerd, en geniet er nog van zolang het duurt;)

lange relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *