NDSM-werf in Amsterdam krijgt nieuwe club

De nieuwste club in Amsterdam ligt er al jaren, maar opent 11 mei haar deuren. Het 50-meter lange Noorderschip ligt bij de NDSM-werf in Amsterdam-Noord en heeft drie verdiepingen (inclusief terras en restaurant) en heeft een capaciteit van 300 mensen. De dansvloer ligt onder de waterspiegel en is uitgerust met Funktion-One Soundsystem, wat eigenlijk gewoon één grote muur van boxen is.

Noorderschip

Sinds november 2013 ligt het schip aangemeerd in Noord en doet daar dienst als activiteitencentrum. David Cornelissen, creative director bij noorderschip, hoopt dat de venue een nieuwe culturele haven wordt voor de lokale initiatieven die nog steeds een plek zoeken in Amsterdam. Het moet een ruimte worden waar mensen langere tijd willen vertoeven en niet alleen komen voor de geboekte acts of DJ’s. Een uitdaging, maar met een unieke plek als deze zeker niet onmogelijk.

Naast internationale artiesten zal er dus ook plaats zijn voor lokaal talent, wie in andere Amsterdamse clubs niet aan de bak komen. Er is nog geen muzikaal programma aangekondigd, maar overdag zullen er cursussen, lezingen en tentoonstellingen worden gehouden. Wij kunnen niet wachten op het eerste feestje! Zoals je ziet wordt binnenkort meer bekend gemaakt.

Source :
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *