Nu te zien in Amsterdam: audiovisuele kunstinstallatie SKALAR

See
// 22 januari 2020

Kunst raakt mensen en is er om de toeschouwer iets te doen laten voelen. Wat dat precies is, dat verschil per individu. Dat is precies wat de audiovisuele kunstinstallatie SKALAR doet, and then some. SKALAR laat de kijken niet alleen iets voelen, maar ook iets ervaren. De samenkomst van licht, geluid en ruimte creëert een ervaring die de bezoeker meeneemt op een reis door emoties.

SKALAR: een unieke kunstinstallatie

Christopher Bauder en Kanding Ray zijn het creatieve brein achter SKALAR. Met deze kunstinstallatie reflecteren zij het belang en de oorsprong van menselijke emoties doormiddel van muziek, licht én beweging samen te brengen. De kunstinstallatie bevindt zich onze geliefde Gashouder in Amsterdam. Het unieke aan deze locatie is dat deze helemaal rond is en waar als je bezoeker dus volledig rondom het kunstwerk kunt lopen. Hoe je de show wilt ervaren is helemaal aan jou. Liggend, staand, dansend of dromend, het kan hier allemaal. Artikel gaat onder de afbeelding verder.

Reis door emoties

Met behulp van tientallen spiegels worden er verschillende beelden gecreëerd. Waar je het ene moment opgaat in gouden, serene bakens van licht, en het volgende moment vullen hoekige lichtstralen de ruimte. Op sommige momenten waan je jezelf in stilte, waarna plotseling een ritmische beat of harde dreun jou doet laat opspringen. Deze variatie in geluid, licht én beweging zorgt ervoor dat je op een emotionele reis gaat.

‘Loop’

Deze show wordt in een zogeheten loop vertoond, wat betekent dat er zich een zichzelf herhalende schakel van gebeurtenissen wordt getoond. Dat betekent dat je op elk moment binnen kunt lopen en je dus net zo lang wilt blijven als je zelf wil en op elk moment kunt aansluiten. Je kunt SKALAR tot woensdag 5 februari bewonden. Kaarten haal je hier, maar check goed welke dag je boekt. Tijdens drie weekenden zullen Bauder en Ray namelijk liveoptredens verschaffen. Deze live shows zullen een intensievere en uitgebreidere versie zijn van de normale loop. In de weekenden zal, naast de liveshows, ook de normale expositie te zien en ervaren zijn. De data en openingstijden van de liveshows en expositie vindt je op de website van SKALAR.

Credits: Skalar

Categories
See