Ode aan het ‘kwart voor viertje’

Kwart voor viertje

Het is hoogtijd om het ‘kwart voor viertje’ eens goed in het zonnetje te zetten. Want zeg nou zelf: ze zijn er altijd voor je. En dat wordt zeer gewaardeerd. Ze doen nooit moeilijk, de timing is on point en ze zijn niet vies van een drankje.

Maar wie is het nou eigenlijk?

Het ‘kwart voor viertje’ is om kwart voor vier nog in de kroeg of clubs (of kwart voor zes?) te vinden. En dat is bijzonder, want de meesten zijn al naar hun (of iemands) bed. Een ding is zeker: niet jouw bed, als jij er nog staat te dansen met een halve baco in je hand.

Je hebt niet gescoord vanavond en eerlijk is eerlijk, daar baal je vrij hard van. Nog maar een bacootje dan. Over de uitgedunde dansvloer loop je naar de bar, waar je er op gewezen wordt dat dit je laatste drankje wordt. Je gooit ‘m achterover en gaat met frisse moed nog voor één laatste poging.

Jouw ‘kwart voor viertje’

En daar staat ze. Jouw ‘kwart voor viertje’. Ze is prachtig. Ze is gewillig. En meer dan een kwartier heb je niet nodig om haar te versieren. Sterker nog: bij het zeggen van je naam, Rien, was ze al overstag. Score!

Na een halve nacht zeer slechte seks word je wakker. Je bed is leeg. Je denkt: het kwart voor viertje denkt haar plek te kennen en is al lang aan haar walk of shame begonnen, die inmiddels op een ochtend vierdaagse begint te lijken. Maar als ze thuiskomt krijgt ze geen medaille. En al helemaal geen gladiolen.

Ergens ben je blij dat je niet met je hand in je broek wakker werd en je laptop nog open, toen je huisgenoot je kwam wekken, dus je schept op dat je geneukt hebt. Lekker bezig, Rien. Maar ondertussen komen de herinneringen terug en schrik je van enkele wazige beelden die op je netvlies gebrand staan. Deze kunnen het daglicht niet verdragen.

Je voelt je schuldig. Je bent een gore, gore Rien. Je hebt je zogenaamde standaarden verlaagd en misbruik gemaakt van een lief, verzorgend en dronken meisje. Je hebt medelijden. Maar geen nummer. Gelukkig.

Maar je ‘kwart voor viertje’ heeft zich inmiddels lekker gedoucht en denkt: damn, wat een nacht, ik ben blij dat ik het huis uit kon voordat hij wakker werd. Zo kut altijd als je ook nog moet ontbijten met de lamste gozer van de avond, die je bij gebrek aan beter om kwart voor vier van de dansloer plukt.

Kwart over viertje
Credits: Alexander Popov
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *