Oktoberfest München, dé plek om bier te vieren

Oktoberfest München-2

Het leven is een feest! Je vader is waarschijnlijk vlak na jouw geboorte met zijn vrienden op stap gegaan en is ketszat geworden. Je moeder trouwens ook. Je herinnert je eerste verjaardag niet, maar deze is zeker gevierd. Met bier inderdaad. Sinterklaas is een feest, gebaseerd op leugens om er voor te zorgen dat je jezelf door het jaar heen gedraagt. Ja, ook daar werd bier gedronken. Misschien niet door jou, maar je oom tikte makkelijk een half kratje weg terwijl jij je cadeaus uit aan het pakken was. Bij feesten is er een factor die al-tijd aanwezig is: bier.

Ik ben geen filosoof, maar het lijkt erop dat de volgende vergelijking het menselijk bestaan accuraat beschrijft:

Leven = feesten en feesten = bier

Oktoberfest

Gezien de invloed van bier op ons leven, en dus onze feesten, is het natuurlijk logisch dat men geïnteresseerd is een een feest waar het alleen maar draait om het drinken van het vloeibare goud. Want daar draait Oktoberfest om, plain and simple. Overal ter wereld wordt het gevierd. In steden, dorpen, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Azië, Afrika, Australië en natuurlijk Europa. Soms vieren we het in oktober, soms gewoon wanneer we er zin in hebben. Het belangrijkste is dat er een shitload aan lekker bier is.

München

Maar er is natuurlijk niks als de OG van de Oktoberfeesten. De Godfather van brouwfestijnen: het Oktoberfest in München. Het begon als een Koninklijk trouwfeest, maar is nu een wereldwijd fenomeen. Elk jaar maken miljoenen mensen weer de pelgrimstocht naar de immense bierhallen, die we overigens allemaal eens zouden moeten maken. Ik durf gerust te zeggen dat je niet écht hebt geleefd, totdat je aan een lange tafel Duits bier in je mik aan het gooien bent met duizenden bierliefhebbers. En dat allemaal natuurlijk in dirndl of lederhosen.

Waar het Oktoberfest in München echt in uitspringt ten opzichte van zijn imitators, is de enorme omvang. Voor de 2019 editie worden meer dan 7 miljoen mensen verwacht. 7 f*cking miljoen! Dat is ongeveer evenveel als het totaal aantal inwoners van Bulgarije, en meer dan de populatie van Fiji, Slovenie en Jamaica gecombineerd. Allemaal om zichzelf tegoed te doen aan liters bier.

Heidi

Mocht je toevallig nog op zoek zijn naar een ‘Heidi’ met wie je jouw bier wilt delen? Let dan goed op de taillestrik die vrouwen boven hun dirndl dragen. Dragen ze ‘m links dan zijn ze single and ready to mingle. Dragen ze de strik rechts zijn ze best. Kan je wel heel wat blauwtjes schelen, mocht je hier met je zatte gezicht nog überhaupt iets om geven.

Komende zaterdag (21 september) barst het Oktoberfest in München weer los en loopt er in 16 dagen tijd bijna 8 miljoen liter door de taps.

Wil jij er ook bij zijn? Dat kan via deze link!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *