Oma (83) is verslaafd aan Tinder en heeft meer seks dan jij

Hattie Retroage-1

Lekker naar rechts swipen op Tinder is natuurlijk leuk wanneer je bijvoorbeeld lekker op de wc zit. Een match hier, een match daar, maar een fatsoenlijke date komt er eigenlijk zelden van. Dan doe de 83-jarige Hattie Retroage uit New York het beter! Deze cougar is na haar echtscheiding niet bij de pakken neer gaan zitten. Na een huwelijk van 25 jaar, waarin ze naar eigen zeggen een uitstekend seksleven had, besloot ze de datingapp Tinder op haar mobiele telefoon te zetten om te kijken hoe ze in de relatiemarkt lag. En dat heeft ze geweten. In 8 maanden tijd heeft ze maar liefst 50 dates gehad met mannen, waarvan de meeste veel jonger dan haar waren. Ze dook met allemaal de koffer in. You go, grandma!

Hattie Retroage

Hattie Retroage kroop niet alleen weer in het ‘datezadel’ omdat ze het leuk vindt, maar ook om te kijken of het klopt dat jongemannen niet stiekem op veel oudere en ervaren vrouwen vallen. Als we naar haar statistieken kijken is dat 100% het geval.

Zelf vindt de Amerikaanse dat er niks bijzonders is aan haar voortdurende zoektocht naar intimiteit en meer. “Na mijn scheiding miste ik dat vreselijk.” 

Nadat zij en haar man vorig jaar uit elkaar gingen, besloot Hattie in eerste instantie een datingadvertentie in een plaatselijke krant te plaatsen. De aanbiedingen stroomde al snel binnen en ze werd overspoeld met reacties. Ze ging er op een paar in om te kijken wat voor vlees ze in de kuip had.

Het bleek om vooral jonge kerels te gaan die het weleens met haar wilde proberen.“Prima toch? Ze willen me overigens alleen voor een paar afspraakjes en natuurlijk een potje goede seks. Mijn dates willen godzijdank geen permanent onderdeel van mijn leven worden. En, heel eerlijk gezegd, zit ik daar ook totaal niet op te wachten. Veel te vermoeiend.”

Cougar

Retroage, die van krantenadvertenties overstapte naar digitaal daten via apps als Tinder, heeft er geen enkel probleem mee dat de wereld haar een niet te temmen ‘cougar’ noemt: een economisch onafhankelijke vrouw die (seksuele) relaties met veel jongere mannen ambieert. ,,Ik ben geen seksueel roofdier dat voortdurend op jacht is. De werkelijkheid is dat ik nooit een man benader. Ze komen altijd naar mij toe.”

De moeder van twee kinderen, die inmiddels van krantenadvertenties overgestapt is naar digitaal daten op Tinder, is bijna dagelijks lekker aan het swipen en beschrijft zichzelf in haar bio in haar als ‘een fascinerende oudere beauty’ is. De jongste vriend waarmee ze de afgelopen tijd het bed deelde was 19 jaar. “Maar hij zag er iets ouder uit.” Momenteel heeft ze een affaire met ene Shaun die 50 jaar jonger is dan zij.

Levensdoel

Haar levensdoel is dat het heersende stigma in de samenleving, dat ‘vervallen senioren niet meer meetellen, te veranderen in iets positievers. Dat haar dates vooral om seks draaien vindt Hattie helemaal geen probleem: “De heerlijke oppervlakkigheid daarvan is meer dan voldoende voor mij.”