Onderneming in de sportbranche gestart? Zo val je op

Ben je een onderneming in de sportbranche gestart? Dan zul je hebben gemerkt dat er heel veel verschillende sportclubs zijn en dat je zult moeten opvallen. Zeker nu we even niet naar de sportscholen hebben kunnen gaan door dat verdomde coronavirus, heb je goed na kunnen denken hoe je jezelf zichtbaar kunt maken. Want je wilt toch dat mensen voor jouw onderneming kiezen nu er weer gepompt kan worden in sportscholen en sportclubs. Wil je dit bereiken? Gebruik dan de tips in dit artikel!

Kondig jezelf aan op social media

Een eerste stap die je kunt zetten is het opzetten van een goede website en sociale mediakanalen. Vervolgens zorg je ervoor dat deze websites en pagina’s zijn voorzien van mooie foto’s en alle informatie die ze nodig hebben om een goed beeld te krijgen van jouw onderneming. Tip: je kunt op bijvoorbeeld Facebook verschillende groepen vinden die gericht zijn op bepaalde sporten of interesses. Denk je dat de mensen die lid zijn van die groep geïnteresseerd zouden kunnen zijn in jouw onderneming? Dan kun je daar jezelf voorstellen met een link naar jouw pagina(s).

Credits: Meghan Holmes

Organiseer een giveaway

Wanneer je je sociale mediakanalen helemaal op orde hebt wil je natuurlijk veel volgers. Dit kun je voor elkaar krijgen met een winactie of giveaway. Stel dan een goodiebag of giftbox samen met leuke (sport)items die je vervolgens kunt weggeven aan de winnaar. Denk dan aan gepersonaliseerde zweetbandjes, of je kunt bidons van bedrukken met het logo van je onderneming erop en die in het pakketje stoppen. Bepaal dan een doel voor jezelf; geef de goodiebag bijvoorbeeld weg wanneer je een bepaald aantal nieuwe volgers erbij hebt. 

Open dag

Een open dag organiseren is altijd een erg goed idee. Want hoe kunnen (potentiële) klanten en leden nou een beter beeld van je onderneming krijgen dan door het met eigen ogen te bekijken? Geef een rondleiding, verschaf informatie en je kunt eventueel ook een proefles, of meerdere proeflessen, geven. Kondig de open dag dan groots aan en laat mensen zich ervoor aanmelden, zodat je goed in beeld hebt hoeveel mensen je kunt verwachten en hier op in kunt spelen. Ook in dit geval kun je mensen verwelkomen met een kleine goodiebag of je kunt waterflessen van bedrukken en deze aan de sportievelingen uitdelen voor tijdens de proefles. 

Extra tip: zorg dat je iets hebt wat anderen niet hebben. Het hebben van een unique selling point is belangrijk wanneer je op wil vallen met je onderneming. Succes! 

Credits: Sam Moqadam