Dit is volgens onderzoek het beste tijdstip om seks te hebben

tijdstip seks

Heb jij liever avondseks of ochtendseks? Of ben jij ‘s nachts of in de middag actiever tussen de lakens? Grote kans dat het tijdstip waarop je het meest seks hebt vooral praktisch is. Dat betekent voor velen ‘s ochtend als je samen wakker wordt met je lief, of in de avond voor het slapen. Maar, het kan ook anders. We vonden namelijk een onderzoek waaruit bleek dat er een bepaald tijdstip zich het beste leent voor een lekkere pot seks.

Dit is volgens onderzoek het beste tijdstip om seks te hebben

Het onderzoek hebben we te danken aan slaapexpert Dr. Paul Kelley van de Universiteit van Oxford. Deze slimmerd onderzocht welk tijdstip nou het ideale moment voor ons lichaam is om seks te hebben. Dr. Kelley is jarenlang bezig geweest met onderzoeken en analyseren van de innerlijke klok van de mens. Daaruit kwamen verschillende uitkomsten voor twintigers, dertigers en veertigers en daaruit bepaalde hij het beste tijdstip om seks te hebben. Dus, seks jij volgens de wetenschap op het juiste tijdstip?

Uitkomsten

Voor twintigers, dertigers en veertigers waren de uitkomsten dus verschillend. Logisch ook, want ons lichaam verandert veel door de jaren heen. Om te kijken op welk tijdstip een twintiger het best tussen te lakens kan kruipen, heeft Dr. Kelley onderzocht wanneer zij een energiepiek hebben. Zij komen dan namelijk pas écht in de moodVoor de twintig-jarigen onder ons was dat tijdstip 15:00.

tijdstip seks
Credits: Becca Tapert

Voor mensen in de dertig en veertig ligt dit moment weer compleet anders. Uit de uitkomsten van het onderzoek blijkt namelijk dat voor dertigers het tijdstip 8:20 perfect is om te seks te hebben, en voor veertigers is dit moment 22:20. Even in je achterhoofd houden dus, als je partner van een andere generatie is.

Wanneer hebben we het meest zin in seks?

Omdat we toch bezig waren hebben we ook maar even opgezocht wanneer de meeste mensen nou daadwerkelijk zin hebben in seks. De wetenschap kan ons wel vertellen op welk tijdstip het beste is, maar hebben we dan ook zin?

Onderzoekers stelden tot op de minuut nauwkeurig een tijdstip vast waarop de meeste mensen zin hebben in seks. Uiteraard was dit voor beiden geslachten anders. Het kan ook nooit makkelijk gaan. Voor vrouwen is het libido om 23:41 het sterkst. Hartstikke fijn, maar helaas pieken mannen een stuk later, namelijk om 8:54. Leuk detail: op dat specifieke tijdstip hebben maar slechts elf procent van de vrouwen zin. Het blijkt dus altijd een beetje lastig.

tijdstip seks
Credits: Pixabay
Source :