Onderzoek: borsten vasthouden vermindert stress

Touch
// 30 maart 2021
Borsten
Credits: Dainis Graveris

Iets wat we eigenlijk al wisten, maar wel fijn om te lezen dat het nu door onderzoek wordt bevestigd. Je eigen jopen óf die van een ander vasthouden kans stress met maar liefst 60% verminderen. Hoef je je lover niet meer met een vreemde blik aan te kijken wanneer je tijdens het boodschappen doen ineens naar haar borsten grijpt. Boodschappen doen kan namelijk stressvol zijn;)

Happy van borsten

We horen het je denken: hoe werkt dat dan precies? Onze hersenen zijn geprogrammeerd dat deze bepaalde stoffen aanmaakt wanneer je naar een boezem kijkt. Die stoffen die dan vrijkomen werken stress verlagend. En minder stress is beter voor je gezondheid. Ook het vasthouden van borsten zorgt voor minder stress en het brengt daarnaast ook een gelukzalig gevoel teweeg.

Het vasthouden van je eigen tieten, of die van een ander, zorgt ervoor dat je cortisolniveau afneemt. Dit stofje is verantwoordelijk voor angst en stressgevoelens. Kortom: je stressniveau wordt lager, waardoor je je dus gelukkig voelt. Dit geluksgevoel kan volgens de wetenschappers bij vlagen met 60 procent toenemen. Dus dames en heren, pak ze maar eens lekker vast!