Onderzoek bevestigd: drank maakt mannen aantrekkelijker

Het moment waar alle mannen op hebben gewacht! Je blijkt namelijk aantrekkelijker wanneer je een paar biertjes op hebt. Verschillende studies bevestigen dat vrouwen mannen aantrekkelijker gaan vinden als zij alcohol gedronken hebben. Wat op zich logisch klinkt, aangezien vrouwen ook knapper worden naarmate een stapavond vordert. Of zijn dat beer goggles? Anyway, hier willen we het fijne van weten!

Drinken maakt mannen aantrekkelijker

Na wat biertjes naar achter te hebben gegooid voel je jezelf net wat lossen en relaxter. Je hebt ineens een vlotte babbel en druk maken doe je jezelf al zeker niet met een pilsje in je hand. Toch is dat niet de reden waarom vrouwen mannen aantrekkelijker vinden. Onderzoekers aan de Universiteit van Bristol hebben namelijk aangetoond dat het alles te maken heeft met zogenaamde ‘vaatverwijding’.

Doordat de bloedvaten in je gezicht zich verwijden en ontspannen, neemt je bloeddruk af en kan het bloed gemakkelijker door je lichaam stromen. Dit zorgt voor een bepaalde uitdrukking op de man zijn gezicht waar vrouwen schijnbaar heel lekker op gaan. Na een paar biertjes lijkt het namelijk alsof we blozen en spontaan gaan glimlachen.

De rode gloed van het blozen zorgt daarnaast voor een warme uitstraling, die vrouwen beschouwen als gezond, wat het oerinstinct van de vrouw weer triggert. Want van oudsher is de vrouw op zoek naar een van nature gezonde partner.

Teveel biertjes zorgt echter wel voor een averechts effect, want niet elke vrouw ziet het zitten om vastgekoekt aan het kussen te zitten omdat jij besloot het bed onder te kotsten. Just saying.

Aantrekkelijker
Credits: Juliano Ferreira

 

Source :