Onderzoek: dit is hoe vaak je bier zou moeten drinken met vrienden

Bier drinken-1

Beter nieuws gaan we niet krijgen op deze grijze, bewolkte woensdag. Je leest het goed, volgens onderzoek zou er namelijk een ‘magisch’ aantal keer bier drinken met vrienden bestaan, dat je gezondheid ook nog eens ten goede zou kunnen komen. Meer weten? Lees dan zeker verder!

Bier drinken met vrienden

De meeste van ons willen zo oud mogelijk worden en zo lang mogelijk gezond blijven. Een potje bier met vrienden lijkt dan niet het allerbeste idee, maar niets is minder waar!

Onderzoek

Het onderzoek werd uitgevoerd door ene Robin Dunbar, Professor ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit van Oxford, en laat zien dat mannen die hun vrienden tijdens een sociale activiteit twee keer per week of meer zien, gezonder zijn, minder kans op depressie hebben en sneller van ziektes genezen dan mannen die hun huis niet uit komen.

Korreltje zout

Nu zijn dit de onderzoeken waar wij op de redactie blij van worden, bier drinken met vrienden is natuurlijk nooit een straf. Maar het onderzoek is gefinancierd door de Guinness Brewery, de welbekende brouwerij in Engeland, die natuurlijk wel baat hebben met deze resultaten. Of het dus helemaal onpartijdig is weten we niet, maar dat hoeft jouw vrouw of vriendin niet te weten. Onschuldig tot het tegendeel is bewezen, of zoiets. Gooi dit artikel in de groepsapp van je vrienden en plan snel een avondje bier drinken!

Bier-3
Credits: Nick Sarvari | Unsplash