Dit is volgens onderzoek het ideale leeftijdsverschil in een relatie

See
// 23 juli 2020
leeftijdsverschil-2
Credits: Tim Mossholder

Leeftijdsverschil in een relatie is een dingetje waar sommige mensen van zeggen dat het cruciaal is om een relatie te doen slagen. Anderen hechten er minder aan en denken ‘age is just a number’. Uit onderzoek blijkt dat leeftijdsverschil van grote invloed is op je relatie en laat zelfs zien dat er een ‘ideaal’ leeftijdsverschil is.

Leeftijdsverschil in een relatie

Laten we voorop stellen dat leeftijdsverschil een relatie niet maakt of breekt. Goede communicatie, eerlijkheid en gedeelde interesses zijn het belangrijkst als het gaat om het slagen van een relatie. Toch wijst onderzoek uit hoeveel jaar voor problemen, of juist een grotere slagingskans kan zorgen.

Onderzoek

Het onderzoek, uitgevoerd door de Emory University in Atlanta, werd gehouden onder 3000 proefpersonen. Hieruit kwam naar voren dat, naarmate het aantal jaren dat tussen de stellen lag steeg, hoe hoger de kans werd dat de relatie uit zou gaan. Stellen met 5 jaar verschil hadden 18% meer kans om uit elkaar te gaan. Stellen met meer dan 10 jaar ertussen hadden een kans van 39%. Schelen jij en je vriendin meer dan 20 jaar? Dan is de kans dat de relatie sneuvelt maar liefst 95% hoger dan bij stellen die even oud zijn.

Ideaal leeftijdsverschil

Ook kwam er in het onderzoek naar voren welk verschil in leeftijd nu wél succesvol is. Dat ‘ideale’ leeftijdsverschil komt uit op *tromgeroffelllllllllllllllll* één jaar! De kans dat de relatie hierbij niet slaagt is slechts 3%. Dit komt waarschijnlijk door het feit dat jullie in dezelfde levensfase zitten en dus ook meer raakvlakken hebben. Makes sense.

leeftijdsverschil-1

Credits: NeONBRAND

 

Categories
See