(On)geschreven XTC-etiquette

Het is een vak apart, daar met je scheve mik op een of ander dik technofeestje staan. Je geniet intenser van de muziek dan ooit. Je omarmt de tintelingen in je lichaam en het boeit je niet meer dat je ogen af en toe wegdraaien in je kassen. Iedereen hier zit op hetzelfde niveautje en dat is een compleet andere planeet dan waar je vanochtend op wakker werd. Jullie zweven met z’n allen in deze betoverende nachtelijke escapade waar geen goed of slecht meer is.

Wanneer de MDMA zijn werk begint te doen, verandert de wereld om je heen. Met dat slokje water en dat kwartje heb jij in één klap de love gevonden waar de Black Eyed Peas zo lang naar zochten. Maar hoe heurt ‘t eigenlijk? Er is niet echt een handboek als het gaat om het gebruiken van XTC. Wij hebben een lijstje gemaakt met ongeschreven XTC-etiquette (tot nu dus), van contact met de dealer tot gevallen kwartjes.

[alert type=white]Disclaimer: Don’t do drugs kids. Als je er elk weekend wat in gooit, je ‘de barman’ wordt genoemd omdat je altijd de meest bijzondere ‘cocktails‘ maakt, je op donderdag nog steeds last hebt van zweetaanvallen, je je werk regelmatig skipt en je er jezelf ooit op hebt betrapt een kwartje uit de stront te hebben gevist in een Dixi, raadpleeg dan deze website en lees niet verder. Anders wel.[/alert]

XTC etiquette: Een cursus voor de beginner

Kopen

Bij het kopen van XTC moet je uiteraard de stoute schoenen aantrekken en aankloppen bij een dealer. Kneitertje illegaal natuurlijk, maar daar zijn we allemaal van op de hoogte. Sta je dan, oog in oog met het 06 van de mysterieuze ‘X’, wiens nummer je via-via hebt weten te regelen. Behoorlijk spannend allemaal. In je contact met een dealer zijn er een aantal regels die je in je achterhoofd moet houden.

 • Pas jezelf aan de dealer aan. Vraag vooraf aan je tussenpersoon welke ‘taal’ hij het liefst gebruikt om te communiceren in berichten, kom dus niet aanzetten met “Hey Arnold Peters, heb je misschien 3 sterke XTC pillen voor mij die we kunnen ophalen bij (voeg hier adres van de dealer in)?”, maar ga liever voor iets subtielers.
 • Wees beleefd, zorg dat je gepast geld bij hebt en zie het als iets puur zakelijks. Als de dealer met de auto is, stap dan in de auto en regel daar netjes jullie zaakjes. Dwing de dealer dus niet om de straat op te komen of iets dergelijks, dat maakt het alleen maar ongemakkelijker. Probeer daarnaast geen toffe trucjes met geld en handshakes uit te halen zoals je die in films ziet. Ik kan uit persoonlijke ervaring vertellen dat dit meestal niet zo soepel uitpakt.
 • Wees op je hoede met de drugs die je aanneemt. Check altijd even Pill Reports of laat ze testen. Mondelinge referenties zijn niet altijd even betrouwbaar. Iedere voorraad drugs is een nieuwe en jij wilt niet degene zijn die een verkeerde je huig laat passeren.

Sharing is caring

 • Drugs is het leukst als je het samen doet. Samen spelen, samen delen. Het delen van XTC moet dan ook niet iets zijn waar je wat voor terugverwacht. Het is een sociaal gebaar dat compleet normaal is op een feestje.
 • Duw je je sealtje in iemands gezicht, en zegt diegene “Nee, bedankt!“? Dring dan niet aan. Het is iedereens eigen keuze of ze drugs gebruiken of niet.
 • Als iemand je gratis een kwartje aanbiedt, is het onbeleefd om daarna meteen te verdwijnen. Je moet op z’n minst nog een paar nummers of een set bij deze held blijven staan. Alleen al uit dankbaarheid, maar ook omdat het waarschijnlijk een tof mens is.
 • Ben je zo’n Einstein geweest die van te voren bedacht heeft kauwgom mee te nemen? Ben er op voorbereid dat het pakje leeg gaat. Delen die handel.
 • Hetzelfde geldt voor waterijsjes, lolly’s en sigaretten. Wanneer iedereen z’n hersentjes flink vergiftigd heeft, is het normaal dat we niet meer vies zijn van zaken als de laatste druppeltjes speeksel op die droge lap in je mond. Met z’n tweeën een raketje naar binnen werken wordt een ware traktatie.

Tijdens de rit

 • De belangrijkste regel van drugsgebruik is: ken je grenzen. Natuurlijk is het súper stoer om te zeggen “Holladijeeee hele schijf in m’n mik, don’t give a fuck”. Maar als je twee seconden later spastisch over de grond kronkelt met schuim in je bek, ben je een serieuze moodkiller. Probeer dus ook niet mee te gaan met je vrienden, luister naar je eigen lichaam en gebruik je eigen dosering.
 • Let erop dat je genoeg drinkt, maar let er ook op dat je vrienden dit ook doen. Voor elkaar zorgen is belangrijk in deze tijden van kaakschaatsen.
 • Zorg dat je anderen niet lastig valt met je sicke dansmoves, vele plaspogingen en gesprekken met vreemden. Prima om een leuk gesprekje aan te knopen met die leuke chick wiens haren er super zacht uit zien, maar zorg wel dat je niemand irriteert of lastig valt.
 • Probeer de mooie haren van de chick hierboven ook niet aan te raken. Net zo min als de biceps van de anabool naast je, of de uitpuilende borsten van het te schaars gekleden meisje voor je. Misschien heeft de knappe vreemdeling achter je wel een glanzend shirtje of een enorm interessant bondkraagje, maar die zijn waarschijnlijk niet bedoelt als uitnodiging voor een aanraking. Doe dat dus ook niet.
 • Haren kriebelen, knuffels en nekmassages moeten beperkt worden tot de mensen die behoren tot je vriendengroep of eventuele nieuwe scharrels die je opgepikt hebt tijdens je avontuurtje. Maar dan wel op aanvraag. Raak nooit zo maar iemand aan. Mensen kunnen daar echt slecht op gaan.

Overige etiquette

 • Ga niet midden op een dansvloer of drukke plek zitten. Werkt niet.
 • Indien er in je nabije omgeving een kwartje op de grond valt, ben je verplicht om met een zaklamp van je telefoon deel te nemen aan de zoektocht naar de verloren schat.
 • Als je jezelf van A naar B probeert te navigeren met je scheve hoofd, kijk dan naar de grond en let op voeten van anderen. Maakt ‘t net een stukje makkelijker om niet als een bulldozer iedereen onderweg naar het toilet omver te banjeren.
 • Geen foto’s van de drugshoofden van je vrienden maken, en ook geen selfies de wereld in slingeren op je insta story. Geloof ons, it’s not cute. 
 • Wrijf zo min mogelijk met je zweterige ledematen over die van andere mensen.
 • Zelfs als je zelf super comfortabel bent met het delen van het feit dat je sporadisch recreatief drugs gebruikt, hoef je het drugsgebruik van anderen niet te delen. Zelfs niet met andere vrienden, iedereen mag voor zichzelf besluiten wat ze hierover willen delen en wat niet.

 

Source :
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *