Dit is dé oplossing voor een tweede date en seks

tweede date en seks

Waar vroeger je vader nog met rooksignalen je moeder heeft versierd, werkt dat tegenwoordig heel anders. We kruipen massaal achter ons scherm om naar rechts te swipen en hopen die ene leuke chick of guy tegen te komen. Maurice met de grote kooikarper in zijn armen en Angelica met haar bruinkleurige Uggs sla je daarbij liever over. Eenmaal de ‘ware’ gevonden begint het binnen hengelen via de chat. Je leest hierbij vaak nog minder emoties af dan bij het gezicht van Maarten van Rossem. Pure ellende dus. Jullie begrijpen elkaar totaal verkeerd en het gesprek mondt uit op een groot rood kruis. Geen tweede date, geen seks. God-ver-domme, weer achter het net gevist.

Dit is dé oplossing voor een tweede date en seks

Het is duidelijk. Er moet iets veranderen aan je skills. Onderzoekers van The Kinsey Institute hebben daarvoor het antwoord. Het is nu eenmaal zo dat wij tegenwoordig bijna alles via onze telefoon doen. Boodschappen worden besteld via een app, het belangrijkste nieuws wordt ‘s ochtends gecheckt via een nieuwssite en zo ook het veroveren van jouw droompartner. Daar gaat het vaak mis. Puur teksten naar elkaar toesturen kan voor heel wat miscommunicatie zorgen. De onderzoekers zeggen dat je daarom emoji’s moet gebruiken. Oke, wel de juiste uiteraard.

Emoties met emoji’s

Om tot deze conclusie te komen zijn er twee studies gedaan. Zo keken de onderzoekers naar het gebruik van emoji’s bij het veroveren van harten en of het gebruik ervan leidde tot een sterkere connectie. Door 5.000 botergeile alleenstaande Amerikanen te bestuderen, kwamen zij erachter dat de meesten het gebruikten om zo een betere expressie te kunnen uiten. No shit, Sherlock.

Vervolgens werd in het tweede onderzoek emoji gebruik gekoppeld aan een sterkere connectie en seks. Conclusie: degenen die voor de eerste date meer emoji’s gebruikten met een potentiële partner, hadden meer kans op een tweede date én seks. Kom maar door met die aubergines, perziken, tongetjes en spetters!

tweede date en seks