Orbiting, iets waar jij je waarschijnlijk ook schuldig aan maakt

orbiting-1

Met de datingapps- en websites die tegenwoordig als paddo’s uit de grond schieten is daten best makkelijk geworden. Matchen, babbelen over je lievelingskleur, koetjes en kalfjes en dan ga je op date. Easy as that! Ben je hem/haar na een paar dates beu? Kun je weer lekker gaan swipen. De meeste mensen nemen niet eens de moeite om de ander te dumpen, maar maken zich er gemakkelijk vanaf door gewoon niks meer te laten horen. ‘Ghosten‘ noemen we dat, gewoon doen alsof diegene niet meer bestaat. Je bent te laf of lui om te vertellen waarom het niet werkt. Pijnlijk, maar prima. ‘Orbiting’ gaat nog een stapje verder. We leggen het je uit.

Orbiting

Met social media is het heel makkelijk om elkaar te blijven volgen. Ook als het voorbij is. Veilig, vanaf je zolderkamer, op je computer of smartphone hun social media-kanalen stalken. De term is afgeleid van het woord ‘orbit’ en betekent simpel gezegd: in een baan om iets heen draaien. Niet letterlijk, maar figuurlijk op social media. Ondanks dat de ‘dumper’ niet meer belt of appt, liked hij/zij wel al je Instaposts, bekijkt al je Instagram en/of Snapchat Stories en geeft zelfs je reacties op Facebook een duimpje omhoog.

Best wel frustrerend. Je kunt diegene natuurlijk blokkeren, maar je blijft toch zitten met de vraag: waarom? Hij/zij vindt jou niet meer boeiend genoeg om mee te appen en/of daten, heeft niet de moeite genomen om te vertellen waarom, maar houdt je social media-kanalen wel 24/7 in de gaten. Er kunnen natuurlijk tig redenen voor zijn en misschien heeft de ‘orbiter’ het niet eens in de gaten. Het blijft een vreemd fenomeen.

Orbiting-2
Credits: Daria Nepriakhina
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *