Orgasme faken: waarom zoveel vrouwen het doen

Als we de porno industrie moeten geloven, is seks voor de heterovrouw vrijwel altijd enorm heet en explosief. Zo zou een piemel in je mond zo lekker zijn dat alleen de smaak je al doet kreunen. Daarnaast zou iedere stoot die naar binnen gaat een soort van innerlijk orgasme moeten veroorzaken. Maar laten we eerlijk zijn dames, dat is niet hoe het echt zit. In de echte wereld is seks soms awkward, een beetje vies en vaak ook behoorlijk lelijk. Als je aan menig vrouw vraagt hoe vaak ze klaarkomt, zullen de meeste je dan ook vertellen dat dit regelmatig niet gebeurt. Niet iedereen is een ‘Vagician’, wij vrouwen moeten er negen van de tien keer maar gewoon mee doen. Maar waarom faken vrouwen dan toch regelmatig dat ze klaarkomen als dit niet het geval is?

Waarom veel vrouwen een orgasme faken

Let’s get real

Het lijkt eigenlijk belachelijk: tussen de lakens een soort toneelstukje opvoeren. Maar toch doen behoorlijk veel vrouwen het. Een onderzoek van Durex wees uit dat twee derde van de heterovrouwen meestal niet klaar komt tijdens de seks. Niet erg schokkend, aangezien de vahien voor veel mannen nog steeds een enorm mysterie lijkt te zijn. Dat er een gat in zit lijken ze te begrijpen, maar wat ze met de rest van het beestje aanmoeten lijkt vaak hogere wiskunde te zijn. Overigens blijkt uit een ander onderzoek dat 80% van de vrouwen aangeeft wel eens een orgasme gefaked te hebben. 1 op de 10 vrouwen gaf aan dat zij ongeveer wekelijks een orgasme faken. Gevalletje van fake it ’till you make it? Het valt niet te ontkennen: ga het maar eens na in je eigen kringen. Grote kans dat als je 10 vrouwen de vraag stelt of ze ooit gefaked hebben, de meeste dit toe zullen geven.

Waarom vrouwen zo vaak faken

Er zijn verschillende redenen waarom wij vrouwen wel eens voor de easy road kiezen en er een fake orgasme tegenaan gooien. We hebben er een aantal op een rijtje gezet.

1. Eind goed, al goed

Kijk, een orgasme is voor de meeste vrouwen niet haar eerste prioriteit tijdens de seks. Gewoon lekker een plat potje neuken kan helemaal prima zijn. Dan hoeft wél of niet klaarkomen niet eens belangrijk zijn. Maar voor mannen is dit anders. Er is voor hun duidelijk een ‘begin’ en ‘einde’ tijdens een potje seksen. Even wat duidelijker voor de brooky onder ons: de seks begint wanneer het paartje steigert, en eindigt wanneer het paartje zijn ontlading gehad heeft. Meestal wordt bij een heteroseksuele relatie de duurtijd van de seks dan ook bepaald door het uithoudingsvermogen van de man. Hij werkt ergens naar toe, namelijk naar zijn orgasme. Het kan dan als vrouw awkward voelen wanneer je hier niet in meegaat. Dus besluiten we maar te doen alsof we lekker synchroon lopen en een hypergeil orgasme hebben:)

2. Het houdt niet op, niet vanzelf

Een andere reden tot faken is dat we er gewoon klaar mee zijn. Omdat we willen slapen bijvoorbeeld. Of wanneer een man een kwartier lang je urinebuis aan het vingeren is. Wanneer hij denkt dat je een of ander rauwe kip bent die hij agressief met zijn vingers moet vullen, komt er een moment dat je denkt: STOP. En wat is makkelijker dan de confrontatie aangaan? Juist: gewoon lekker faken die handel. Dus gooi je er drie octaven in ‘oh’ en een krijsje en hijgje tegenaan. Zo geef je hem vocaal het orgasme waar hij zo zijn best voor gedaan heeft. Gewoon zodat hij stopt waar hij in godsnaam mee bezig is en je door kan met je dag. If it ain’t gonna happen, it ain’t gonna happen. Het kan voor veel vrouwen alleen een beetje awkward zijn om dat zo te brengen. Zij wil namelijk niet de reden zijn voor een blijvende deuk in zijn ego.

3. We durven niet te zeggen wat we willen

Communicatie tijdens de seks kan, vooral op het begin, behoorlijk ongemakkelijk zijn. Zo wel voor vrouwen als mannen. Het komt dan ook vaak voor dat de man het voortouw neemt tijdens de seks, vooral omdat hij in dit geval de ‘nemer’ is. (Behalve bij pegging natuurlijk, maar laten we het daar maar even niet over hebben.) Door hem te vertellen wat je wil, kun je de seks beter, lekkerder en makkelijker maken. Als dit echter geen optie is omdat we dat simpelweg even niet ‘durven’ of het te ongemakkelijk vinden, (of misschien zelfs denken dat dit een afknapper zou zijn voor hem), kan faken een manier zijn om hiermee te dealen. Niet de beste uitweg natuurlijk, maar hé. Wij vrouwen zijn ook niet perfect.

4. Omdat we het de vorige keer ook deden

Kijk, tijdens de eerste keer seks kan het gebeuren. Je vindt hem helemaal het einde. Je wil hem voorstellen aan je ouders, zijn ring om jouw vinger en het liefst gewoon nu al drie van zijn kinderen in je baarmoeder. Als jullie dan voor het eerst seks hebben, kan het zo zijn dat je gewoon faked omdat je wil dat hij het naar zijn zin heeft. Of omdat je denkt dat de seks voor hem daarvan beter wordt. Of omdat je iets te veel wijntjes ophebt en een one-woman-orgasm-show op wil voeren. Die eerste keer faken komt veruit het meeste voor. Maar grote kans dat door die ene keer te faken, een vrouw vervalt in het regelmatig faken van een orgasme. Het is natuurlijk raar als je toen wel “klaarkwam”, maar niet als hij nu precies hetzelfde doet. Dus fake je maar nog een keer. En nog een keer. Tot je vervalt in één groot fake orkest. De moraal van dit verhaal? Don’t fake it once you are naked. 

via GIPHY

 

Source :
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *