De originele iPod kun je voor bizar veel geld verkopen

iPod

Kennen jullie de originele iPod nog? Dat ding dat een formaat had van een baksteen en minsten net zo zwaar was? Waarbij 5GB aan muziek destijds ongehoord was? Nou, het blijkt dat dat apparaatje je een flinke smak geld op kunt leveren. Op eBay wordt de eerste iPod uit 2001 te koop aangeboden voor $20.000. Saillant detail: de iPod zit nog geseald in de originele verpakking.

iPod 1

Het is alweer 18 jaar geleden dat de eerste iPod het levenslicht zag en inmiddels hebben we een lange weg met technologische ontwikkelingen achter de rug. Waar in 2001 het apparaatje puur was ingericht voor muziek, is het tegenwoordig één van de vele functies van de iPhone. Toch is de mp3-speler een waar collector items geworden, doordat het een van de eerste apparaten was waarmee Apple de markt opkwam. Je kunt wel zeggen dat de rest geschiedenis is – het zal je namelijk niet ontgaan zijn dat Apple tegenwoordig een van de grootste tech-bedrijven ter wereld is.

Het is niet de eerste keer dat een gesealde iPod voor een flink bedrag van eigenaar gewisseld is. 5 jaar geleden werd er namelijk eentje iPod van de tweede generatie voor $20.000 verkocht en een U2-editie leverde zelfs $90.000 op.

Heb jij er thuis nog eentje liggen, dan kan dit je een lekker zakcentje opleveren.

Denk je: “Huh, iPoot? Wtf is dat?” Check onderstaand filmpje dan even.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *