Dit feest zonder datum in 2021 was binnen no-time uitverkocht

Crowd surfen

We beginnen al bijna te ijlen als we aan feesten denken. Het enige positieve aan géén feesten is dat we iets hebben om naar uit te kijken. Een knetterdik feest waar we helemaal naar de getver kunnen gaan. En óf we die eentje hebben! Het meest exclusieve feest Oud & Opnieuw, dat elke jaar in december wordt gehouden, is elk jaar The Happening van het jaar. Dit jaar is het alleen wat anders, maar toch verkochten ze in no time uit. Maar liefst 1500 mensen staan nu al te wachten op hét langverwachte feest. Wanneer we onze dansschoenen aan kunnen doen voor het feest in de poptempel van Paradiso  weten we nog niet? Maar één ding is zeker, we kunnen niet wachten!

Oud & Opnieuw, bij zijn is meemaken

Hét feest Oud & Opnieuw is al bijna een decennia lang hét feest waar je geweest moet zijn. Het staat niet voor niks f*cking hoog op mensen hun FOMO-lijst. Waarom? Omdat niet iedereen zomaar een kaartje kan kopen voor dit feest. It’s something exclusive. Hierdoor is er alleen maar meer animo voor het één na vetste eindejaarsfeestje van het jaar, want het vetste is natuurlijk by far hét Manify Gala.

Bij Oud & Opnieuw kan je om het uur met je vrienden, in je mooiste outfit, met een heerlijke glas bubbels in je hand aftellen tot het uur rond slaat. Grote kans dat er dus de volgende dag niks meer heel is van je stem. En je hoofd voelt alsof er een peloton wielrenner over je schedelpan is heen gereden. Waarschijnlijk weet je niet eens meer waar je bet geweest. Ja, dat is Oud & Opnieuw.

Oud & Opnieuw-1
Foto: Martijn Barzilaij

Zelfde zenuwen als voor je eerste festival

Ken je dat gevoel wanneer je in de rij staat voor een festival. Het moment dat je weet dat jij een enorm chille dag gaat hebben. Dat gevoel, keer 100, hebben ieder jaar honderden mensen voor dit exclusieve feestje. Eén kanttekening, wachten we nog op de bevrijdende woorden van Mark Rutte: “We kunnen weer veilig feesten op 1,5 millimeter afstand.”

De medeorganisator Reuben Alexander geeft ook aan dat als onze Mark dit zegt, dat op die dag het Oud & Opnieuw feest plaats zal vinden. Een avond lang, oliebollen, sterretjes, bubbels, poedersuiker en meezingen met de meest foute platen ooit.

Sold out without a date?

Ja, je hoort het goed. Het het feest is al uitverkocht zonder dat er een datum bekend is. Wat toch best bijzonder is in deze tijd, en ook aangeeft dat dit feest met een hele dikke, vette stift op je bucketlist moet staan. Er is wel iets geks, er is namelijk geen reguliere kaartverkoop en er is al zeker geen gastenlijst.

Dit komt omdat er gebruik wordt gemaakt van een zelfbedacht systeem ‘ON FIRE’. Het systeem werkt namelijk zo: de gehele kaartverkoop loopt via de zogeheten ambassadeurs. Jaarlijks komen er wat ambassadeurs bij en soms gaan er een paar weg. Zij kiezen dus jaarlijks de leukste mensen uit. Zo weet je direct dat de circle goed is en dat je wellicht veel mensen kent die komen.

Oud & Opnieuw
Foto: Martijn Barzilaij

The place to be

Het klinkt misschien gek, maar mensen gaan door vuur en wind om dit feest mee te maken. Er zijn namelijk heel wat pogingen gedaan om stiekem naar binnen te komen. Mensen sluiten zichzelf een hele dag op in de wc van de Paradiso. Of doen zich voor als EHBO-medewerkers om binnen te komen op de avond zelf en trekken hun smoking aan zodra ze binnen zijn. Dit werd namelijk gedaan door het populaire Youtube-platform Gierige Gasten.

[alert]Gelukkig is er een kans dat jij hierbij kan zijn! Stuur een mailtje met je naam en email-adres [email protected] en wellicht krijg je een ticketlink voor dit gigantische dikke fuif!
Check hieronder de aftermovie van 2019: [/alert]

Source :