Zo overleef je een festival als je het helemaal kut vindt

Jij behoort tot de mensen die eigenlijk helemaal niet van dit soort feesten houdt. Maar ja, je bent een jong en je moet wat. Je wilt niet als de persoon overkomen waarbij ‘saaie loser’ nog net niet van je voorhoofd af te lezen is. Je wilt ook niet als loner de zomervakantie doorkomen, dus ga je toch maar met die 10 andere vrienden mee. Maar zodra je het festivalterrein opkomt voel je je niet op je gemak. Je geeft jouw outgoing vrienden, de overheid, de festivalorganisatie, de bands & DJ’s de schuld. Een weekend vol drank en drugs staat voor de deur waarbij slapen onderaan het lijstje staat en waar jij totaal geen zin in hebt.

Een festival overleven doe je zo…

Respect voor je dat je meegaat. Applausje voor jou, ondanks dat je er totaal geen zin in hebt. Maar als je er eenmaal bent, moet je er maar het beste van maken.

Drinken

Dit is je doel van het hele weekend. Drink alles wat los en vast zit en gevuld is met alcohol. Alleen op die manier kan jij de dag/ nacht doorkomen. Je wordt joliger, maar pas op dat je niet die lastige, dronken persoon op een festival wordt. En een pluspunt: van veel drank slaap je snel en hoef je die teringherrie op camping niet aan te horen.

credits: Kyle Loftus

Drugs

Natuurlijk gaan wij niet kneiterhard zeggen dat je nu volle bak aan de pillen moet gaan zitten, maar het kan je weekend redden. Een kwartje hier, een halfje daar. Je voelt je als een vis in het water! En wees wel een persoon die het zelf naar binnen smokkelt, want als jij diegene bent die bij iedereen moet bietsen, kom je nog als die irritante festival stoner over.

Probeer natuurlijk wel aan de kwaliteitsnormen te houden zodat je niet, nou ja, bij het vrouwtje van de EHBO belandt.

Eten

Allemaal leuk en aardig al die foodtrucks, maar niet alles is te vreten. Ga niet voor een vega falafel of goji bessen-ijsje. Ga gewoon lekker in de rij staan bij de frietkraam, dan weet je zeker dat het goed is. Je moet misschien wel drie uur in die rij wachten, maar dan leer je weer nieuwe mensen kennen (als je daar natuurlijk behoefte aan hebt).

Kamperen

Je hebt waarschijnlijk al menig tenten van binnen mogen bekijken waarbij het slapen op zo’n kut matje niet echt bevorderlijk is voor je rug. Die tentstokken in elkaar steken, daar ben je ook geen held in dus zorg ervoor dat iemand anders zo’n tentje meeneemt en vertrouw op diegene zijn campingskills. Je hebt echt geen zin om met dat onding te gaan sjouwen. Als je dan toch de sjaak bent, koop dan zo’n opgooi tent bij de Action. Ben je meteen klaar, hoef je dat ding na het festival ook niet meer mee naar huis te nemen.

Credits: Edward Paterson

Poepen

Dixis zijn één grote bacteriële kamer waar het knap is zonder een of andere ziekte naar buiten loopt. Bereid je dan ook voor op het ergste. En wees slim: kom bij de EHBO aan met de stelling dat je je zo onwijs ziek voelt en maak daar gebruik van de brandschone wc’s. Hier komen geen festivalgangers. En anders kan je gewoon de goeie tips van een Dixie bezoek opvolgen.

Douchen

Er zijn natuurlijk veel festivalgangers die bij zichzelf denken dat douchen voor paupers is. ‘Het echte festival gevoel komt pas naar boven als je drie dagen niet gedoucht hebt’. Maar dit komt er bij jou niet in. Het liefst douche jij gewoon drie keer op een dag, maar dat lukt natuurlijk niet door die verdomde rijen, waarbij toch wel de gemiddelde festivalbezoeker ook schoon wilt zijn. Pak daarom tijden wanneer je weet dat niemand eraan denkt om te douchen. Het kan tijdens het optreden zijn de Foo Fighters of zet je wekker om 9 uur. Jij bent toch optijd naar bed gegaan de avond ervoor omdat er gewoon kut muziek werd gedraaid.

Seksen

Hoe horny je ook bent en die ene chick er vanavond wel leuk uitziet, is seksen op een festival het kutste wat er is. Het is niet alleen goor maar je kan het nergens stiekem doen.. Tenten zijn helaas niet geluidsdicht en achter de stage kan de security je zo vinden. Als je het dan toch zó graag wilt doen, kan je deze seks-in-een-tent tips opvolgen.

Mensen

Wat doen al die mensen op dat festival? Jij wilde gewoon helemaal tot rust komen maar dat gaat niet doordat ook al die mensen wilde genieten van een goed feestweekend. Baal jij even. Toch zijn sommige festivalgangers best aardig. Gun ze dan ook de kans om een gesprek met je aan te gaan, maar let wel op dat je het niet te leuk maakt. Soms zijn jouw vooroordelen van een persoon helemaal terecht, en blijft hij of zij de hele dag aan je plakken.

Het weer

Je zit toch in Nederland waar het weer niet te voorspellen is. Maar laat die poncho gewoon lekker thuis. Uiteindelijk word je toch wel zeiknat doordat het ding gaat scheuren of lekken. We snappen dat regen ervoor kan zorgen dat jij lekker naar huis wilt maar houd nog even vol. Je kan jezelf, net zoals de rest, helemaal laten gaan in een festivaltent of je pakt er nog maar een biertje bij om je verdriet weg te zuipen.

Al met al moet je er gewoon het beste van maken en voordat je het weet is het een legendarisch weekend geworden wat je uiteindelijk kan vertellen aan je kleinkinderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *