Pete Philly is terug met persoonlijke EP ‘LIFT’

Pete Philly

Het is alweer een tijdje geleden dat we iets van Pete Philly hoorden. Na een lange stilte door de ziekte van Lyme, kwam in januari 2018 zijn single ‘Come Together’ uit, gevolgd door de populaire radionummers ‘Favorite Song’ en ‘Dear’. Daarna besloot Pete zich terug te trekken en zich te focussen op het schrijven én produceren van nieuwe, persoonlijkere muziek. Vandaag lanceert hij de eigenzinnige eigenzinnige en intuïtieve EP ‘LIFT’ en betreedt hij na jaren ook weer officieel het podium met een show in de Melkweg Amsterdam op 22 oktober.

Inspiratie

Pete heeft voor deze EP, die uit zes nummers bestaat, vooral niet geluisterd naar wat anderen van hem verwachten. Hij heeft met ‘LIFT’ zijn hart gevolgd en muziek gemaak waar hij zelf volledig achterstaat. De EP is een spiritueel meesterwerk geworden en zit vol funk en soul en hier en daar wat folklore-accenten.

Pete Philly: “Dit project heeft dezelfde vrijheid die ik voelde tijdens het maken van het ‘Mindstate’ album, met als verschil dat ik muzikaal meer gehoor geef aan m’n Afro-Caraïbische roots. Daarnaast heb ik met de song ‘Here’ een samensmelting van folk, trap en gospel kunnen vinden waar ik zielsgelukkig van word. Het thema van deze EP is ‘heling’. Voor het terugwinnen van m’n gezondheid heb ik jarenlang m’n lichaam, geest en spirit moeten onderzoeken, dit heeft voor een diepgaande transformatie gezorgd. Op de ‘LIFT’ EP deel ik mijn eerste bevindingen.” 

Show in de Melkweg Amsterdam

Als de rook van Amsterdam Dance Event 2019 is opgetrokken staat Pete Philly 2019 in de Melkweg Amsterdam. Samen met zijn nieuwe band zal hij weer ouderwets het podium pakken en vol energie een show weggeven! Er zijn nog kaarten beschikbaar via deze link.