De DDJ-400 is de beste basis voor elke beginnende DJ

Er wordt altijd een beetje in de klamme handjes gegniffeld als iemand toegeeft dat hij een zolderkamer-DJ is. Maar zonder die zolderkamer en zonder een begin met betaalbare apparatuur is geen één succesvolle DJ begonnen. True, er zijn hier en daar ‘artiesten’ te vinden die voor hun looks of personality achter de draaitafels zijn gezet en een spoedcursusje hebben gehad. Leuk. Maar ben eerlijk, zij zijn juist degene waarvoor in de handjes gegniffeld zou moeten worden.

Mijn punt is: van Avicii naar Benny Rogdriguez tot Chris Liebing, iedereen is simpel begonnen. En daarvoor hebben wij het perfecte apparaat gevonden: de DDJ-400 van Pioneer DJ.

Natuurlijk, je kan een MIDI-controller aanschaffen voor een paar knopen en een knikker, maar om een fatsoenlijke basis te leggen kan je beter iets meer investeren en beginnen met een product van Pioneer DJ. Dit merk is dé standaard in vrijwel alle clubs en op alle festivals, dus mocht je grote ambities hebben: this is the way to go. 

Kijk zelf maar als je de volgende keer in bardancing de Bobobar in Westerbork of de Ster in Nieuwkuijk staat. Zelfs daar snappen ze het.

Pioneer DJ DDJ-400

De DDJ-400 is een 2-kanaalscontroller met heel veel gelijkenissen met de iconische NXS2-opstelling, waar de grote namen mee draaien. Denk aan een vergelijkbare lay-out, voorgeprogrammeerde cue-knoppen, Beat FX, looping-regelaars en kwalitatief hoge jog wheels die je bij een ander merk nooit zo gaat zien.

All in one controller

Met de handige touchpads maak je gemakkelijk hot cues aan, die in staat stellen om naar elk willekeurig moment in de track te gaan. Of je maakt beat loops, waardoor je eindeloos toffe mixes kan maken. Daarnaast zit er ook een beat jump feature onder de pads, waarmee je simpelweg een aantal beats kan overslaan, mocht je mix niet gelijk lopen bijvoorbeeld. En ten slotte zit er een sampler op, waarin je de tofste loopjes kan inladen vanaf je computer.

“Put your hands up in the air, put your hands up…. In the air!”

De mixer is een soort uitgeklede versie van de DJM-900NXS2, het vlaggenschip van Pioneer DJ onder de mixers. Op de mixer vind je een filter, waarmee je kan opbouwen en drops kan maken alsof je op Tomorrowland staat. En een Beat FX-sectie, met effecten die je vanaf je computer kan inladen. En daarnaast vind je er natuurlijk ook de basis-elementen, zoals een cross-fader, kanaalvolumeschijven, cue-buttons, een EQ en Trim.

rekordbox dj

Het mooie is dat je gratis rekordbox dj krijgt, hiermee kan je je muziek documenteren, preppen én afspelen als een volwaardig professionele DJ. Je laptop, die bij deze controller aangesloten moet zijn, geeft een handige visuele weergave van de tracks die je aan het draaien bent, de mix die je kan maken en de effecten die je toepast. Ideaal!

Daarnaast zitten er in rekordbox dj handige tutorials geïntegreerd die van jou the next Joris Voorn maken.

Let’s do this

Zoals deze vrouw bewijst is het nooit te laat om DJ te worden, dus het is tijd om die carrière (al is het maar als zolderkamer-DJ) op poten te zetten. Misschien rock je binnenkort de dikste huisfeestjes! En voor je het weet sta je in onze Maestro’s DJ Select!

Je hebt de Pioneer DJ DDJ-400 al in huis voor €279,- en maakt daarmee een hele goede investering voor jouw toekomstige hobby óf zelfs carrière! Bestel ‘m hier.

[alert type=white]Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Pioneer DJ.[/alert]
Source :
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *