Deze gloednieuwe telg uit de Pioneer DJ fam ga je heel nice vinden!

Onlangs presenteerde Pioneer DJ de XDJ-RR, een all-in-one DJ systeem waar je geen computer voor nodig hebt, alleen een USB-sticky. Voor de échte échte DJ’s dus. Logischerwijs heeft een all-in-one controller niet alle functies die je ook op een NXS2 set ups (over het algemeen de standaard in clubs en op festivals) vind, maar wel de belangrijkste functies én dezelfde kwaliteit en lay-out.

Al eerder schreven we over hoe je je huisfeest naar het volgende niveau tilt met de XDJ-RX2 all-in-one controller van Pioneer DJ. We staan nog steeds pal achter deze stelling. Uit ervaring ook ;-). Het is een geweldig apparaat, maar eerlijk is eerlijk: vrij aan de prijs. Met de XDJ-RR is dit een stuk toegankelijker en de belangrijkste functies zitten er gewoon op. We nemen het even met je door:

Pioneer DJ XDJ-RR

Ten eerste: het is een stand alone player. Je hoeft er geen laptop op aan te sluiten, iedereen met een beetje ervaring kan een USB-tje meenemen z’n skills tonen op nu al het meest legendarische huisfeest dat je ooit gegeven hebt.

Maar wat kan je er allemaal mee?

Functies

Om te beginnen: liedjes in elkaar mixen vanuit twee kanalen. Bouw je graag op naar een zieke climax, en nogmaals en nogmaals, zoals David Guetta op Tomorrowland? Met Beat FX en Sound Color FX maak je je publiek (al zijn dit maar twee vrienden, je ouders en de hond) helemaal leip. Denk aan een Echo, Reverb, Flanger onder de Beat FX en een Filter, Noise, Dub Echo en Pitch onder de Sound Color FX.

Met het grote kleurenscherm en een intuïtieve draaiknop heb je heel snel de track gevonden waarvan jij denkt dat the crowd van uit hun aardlekschakelaartjes gaan.

Zal ik er nog wat termen in slingeren? Is goed. Hot Cues. Met de vier lichtgevende knoppen in te programmeren, zodat je naar elk gewenste voorgeprogrammeerde moment in het nummer kan gaan. Ben je klaar? Zeker niet. Beat loop. Maak handige loops, zodat je ineens oneindig lang hebt om je mix te maken of twee liedjes in elkaar kan laten overgaan als een echte pro. Fout gemaakt? No worries, cabron. Met de Beat Jump heb je alles weer compleet in sync.

Ook de mixer heeft de lay-out van een professionele clubmixer, zoals de DJM-900NXS, zodat als het tijd is voor het échte échte werk, dat je niet voor verassingen komt te staan. De EQ/Isolator is in het midden gesitueerd met daaronder de Sound Color FX, de kanaalmixers en de crossfader.

Waarom de XDJ-RR?

Oké genoeg vakjargontaal (yeah I know, dat is trippelop), wat maakt de Pioneer DJ XDJ-RR zo nice?

Simpel, je hebt hiermee de best betaalbare (€1.149) all-in-one controller van het moment. Waarmee je kan draaien zoals het hoort. The next step (en voor vele the final), zeg maar. Geen hulp van een laptop en als je hierop kan draaien, kan je het ook op de meest uitgebreide DJ set-ups van Pioneer DJ.

Ten slotte lever je vooral in op functies, en minder op kwaliteit. De jog-wheels voelen aan zoals het hoort, de knoppen zijn hoogwaardig, etctera.

Wat ons betreft een absolute topper en zeker de moeite waard als je niet het budget hebt om de uitgebreidere XDJ-RX2 of een NXS2-set up aan te schaffen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *