Pioneer DJ komt met nieuwe all-in-one XDJ-XZ controller

XDJ-XZ

Als het gaat om DJ-gear weten dat Pioneer de absolute marktleider is. Of het nu in de club is, op een festival of op een huisfeestje, een beetje DJ draait op de producten van Pioneer. En ja, ze zijn over het algemeen niet goedkoop, maar ook voor de hobbyisten heeft het merk een ruim aanbod aan producten. De nieuwste telg in de familie is de Pioneer XDJ-XZ all-in-one DJ controller.

Pioneer XDJ-XZ

Deze all-in-one controller is het nieuwe vlaggenschip die Pioneer aanbiedt en is in feite de grote broer van de XDJ-RX2. Deze controller beschikt over twee ingebouwde decks en een ‘Send uitgang’, zodat externe apparatuur gebruikt kan worden die een input nodig hebben, zoals bijvoorbeeld de DJS-1000 of the RMX-1000. Ook heeft de XDJ-XZ performance pads voor hot cue’s, loops en andere effecten.

Naast de standaard equalizer per kanaal heeft de XDJ-XZ ook een equalizer voor de master output kun je het geluid eenvoudig afstemmen op de ruimte waarin gedraaid wordt. Ook is het mogelijk om feedback voor de microfoon te verminderen, waardoor eventueel achtergrondgeluid niet wordt opgepikt en echo’s verminderd worden.

In het midden van de controller zit een full color 7-inch LCD touchscreen waarop je alle informatie over je tracks kunt vinden. Hierdoor is de XDJ-XZ ook zonder laptop te gebruiken. Er wordt door Pioneer nog gewerkt aan support voor Serato DJ Pro, maar dat zal pas in het begin van het nieuwe jaar beschikbaar zijn. Deze unit gaat je €2.199,00 kosten en is daarmee zeker niet goedkoop, maar als je alle functies bekijkt valt dit alles mee.

Dus als je op zoek bent naar een setup voor evenementen, clubs of privé studio, de XDJ-XZ is ideaal voor élk scenario.