Leftover pizza? Zo warm je deze het beste op

Pizza opwarmen-2

Iedereen houdt van pizza. Vóór het stappen, om een bodem te leggen. En na het stappen, als je weer eens cravings hebt naar iets lekker vets. Het grote probleem, waar iedereen denk ik wel mee zit, is: what to do met die paar stukken pizza die je over hebt? Opnieuw opwarmen is altijd en issue en er even vanuitgaande dat je geen warmhoudvitrines thuis hebt staan hebben we de beste opties op een rijtje gezet. Want iedereen weet dat pizza wegflikkeren eeuwig zonde is, want wie weet heb je de volgende dag nog zin in pizza als ontbijt. Koud mag, maar warm is toch stiekem wel beter. En dat weet jij na het lezen van dit artikel ook.

Dus, hoe krijg je die stukken koude pizza nou het best verwarmd alsof het net lijkt of ze zojuist uit de steenoven van je favoriete Italiaan komen? Lekker in de magnetron? Onder de grill proppen?  Nou, wij hebben het even voor je uitgezocht, want leftover pizza opwarmen moet goed gebeuren.

Hoe bewaar je je pizza?

De eerste cruciale stap in het opnieuw verwarmen van je pizza, is hoe je de stukken pizza bewaart. Meestal pleur je die hele pizzadoos gewoon huts in de koelkast, zonder er naar om te kijken. Wat als ik zeg dat je hier al de mist in gaat. Het verpakken van je pizza is key en een stap die je ab-so-luut niet mag overslaan. Zo blijft ie nog enigszins ‘vers’. Leg het eerste stuk pizza in dat tupperware bakje die je ooit bij je ouders hebt gejat en vervolgens leg je een stuk keukenrol bovenop je eerste stukje pizza (of je enige, dat mag). Daar leg je weer een stuk pizza op, waar weer keukenrol wordt opgelegd and so on. Het keukenpapier neemt namelijk het vocht van de pizza op. Bedek het hele kunstwerk vervolgens met plasticfolie en zet deze in de koelkast.

Pizza opwarmen

De magnetron

Dit is waarschijnlijk de meest voorkomende methode: pizza 30 seconde op standje max en gaan! Eigenlijk moet je deze methode alleen gebruiken als je al ergens had moeten zijn, maar nog niet gegeten hebt. De pizza komt er zompig en rubberig uit en is eigenlijk gewoon niet te kanen. De kans is ook groot dat de kaas begint te smelten, maar de korst nog half lauw is. Voor een kleine verbetering, gooi je de pizza op de helft van het vermogen een paar minuten erin. Het blijkt namelijk dat een langzame opwarming altijd beter is dan een vluggertje, maar eigenlijk moet je de magnetron gewoon niet gebruiken voor je pizza.

De oven

Duurt misschien wat langer dan de magnetron, maar het is 100 keer beter dan een zompige pizza naar achter te werken. Zet de oven goed hoog, zo’n 350 graden en doe de pizza na het voorverwarmen erin. Resultaat? Een warme knapperige pizza, die net zo lekker is als de dag ervoor.

De barbecue

Wat meer werk, maar lekker eten kost tijd. Laat de barbecue goed heet worden en zet het rooster zo hoog mogelijk van de kolen vandaan. Mik de pizza op het rooster en laat ‘m zes minuten bakken. Check af en toe de onderkant van de pizza, om er zeker van te zijn dat de pizza lekker crispy wordt en de kaas lekker bubbelt. Nomnomnomnom.

De koekenpan

Als je geen barbecue hebt staan, is de koekenpan net zo goed. Misschien wel beter (en makkelijker). Pak een goed pannetje, vuurtje op medium, pizza opwarmen en vergeet het niet af te dekken met een deksel. Dit is héél belangrijk voor het goed laten smelten van de kaas. Na 8 minuten heb jij een paar lekkere stukjes hemel in je pan liggen. Mamma mia!

pizza opwarmen-1

Source :
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *