Pohoda Festival verschuift naar zomer 2021

Pohoda

De 24e editie van Pohoda wordt met een jaar uitgesteld en zal in 2020 dus niet in zijn traditionele vorm plaatsvinden en zal worden vervangen worden door ‘Pohoda in the Air’. Je zult dus een jaar moeten wachten voordat je weer kunt dansen op het vliegveld van Trenčín.

Pohoda 2020 gaat niet door in huidige vorm

Na overleg met top epidemiologen, acht de organisatie het noodzakelijk om Pohoda naar 2021 te verplaatsten. Hoewel de kans groot is dat de coronamaatregelen binnenkort worden versoepeld, zal dit voor drukbezochte festivals, net als Pohoda, voorlopig nog niet gelden.

Voordat werd besloten tot uitstel, communiceerden de organisatie met andere promotors, boekers, leveranciers, partners en externe collega’s; de gemeenschappelijke noemer van deze gesprekken was begrip, reactievermogen en saamhorigheid.

Uiteraard zullen ze de sfeer van het live samenkomen van festivalgangers enorm missen deze zomer,  evenals de positieve energie die altijd nog lang voelbaar is na afloop van een festival. Toch is de organisatie ze optimistisch dat zij dit in de toekomst met nog meer vreugde zullen inhalen.

[Tekst gaat verder onder foto]

Line-up voor volgend jaar

Veel van de namen die deze zomer op het affiche stonden, zullen ook in 2020 spelen. De eerste herbevestigde artiesten zijn: The Libertines, Metronomy, Wolf Alice, Archive, black midi, Shame, Kokoroko, Marina Satti & Fonés, Black Country, New Road, Bazzookas, Wooze, Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs, PENGSHUi, Asmâa Hamzaoui & Bnat Timbouktou, Space Lady, Malox, Crack Cloud, Murman Tsuladze, Shht, PoiL en Trupa Trupa.

Meer namen volgen binnenkort en zullen worden vergezeld door eerder onaangekondigde artiesten, die op 20 april bekend worden gemaakt.

Tickets & terugbetalingen

Alle tickets van dit jaar blijven geldig voor de zomer van 2021.  Tegelijkertijd garandeert de organisatie voor degenen die dit wensen een volledige terugbetaling van hun tickets. Een ticket transfer naar het volgende jaar is de beste manier om het festival in deze tijden te steunen. Alle soorten tickets voor Pohoda 2020 zijn geldig voor Pohoda 2021, inclusief parkeren en accommodatie.

Een ander alternatief om het festival te helpen (mocht je het ticket niet kunnen houden) is om een ​​deel van het ticketbedrag te doneren om de reeds gemaakte kosten voor de voorbereiding van de 2020 editie te dekken. Net als bij volledige terugbetaling, storten zij het verschil tussen de prijs en de donatie uiterlijk binnen 60 dagen terug – samen met een geschenk van de festival shop.

Meer info hierover vind je op de website van Pohoda.

Pohoda in the Air

Tijdens het Pohoda-weekend, wat eigenlijk  van 9 tot en met 11 juli gehouden zou worden, gaat nu Pohoda in the Air plaatsvinden.  De aard van het evenement krijgt langzaam vorm; ze zijn van plan om de geliefde luchthaven erbij te betrekken en diverse activiteiten, uitzendingen, concerten en archiefmateriaal voor te bereiden. De vorm ervan wordt – eigenlijk zoals elk jaar – geraadpleegd met lokale gezondheids- en andere autoriteiten.