Waarom het helemaal prima is om niét te gaan studeren

studeren

Over het algemeen word er van je verwacht dat je na de middelbare school een studie zoekt waarmee je klaar gestoomd wordt voor de grotemensenwereld. In de meeste gevallen ook een slimme zet, want een diploma geeft enige zekerheid op een baan. Maar wat nou als het zweet je al uitbreekt bij de gedachte om jarenlang in de studiebanken weg te kwijnen? Is het dan verstandig om toch het geijkte pad te kiezen en elke keer met de tranen in je ogen een college te volgen? Hell no, want ook zónder te studeren kun je een heel gelukkig en succesvol leventje leiden. Dit is waarom.

Persoonlijke groei

Studeren wordt door de maatschappij gezien als belangrijk, maar werken aan jezelf om persoonlijke groei te realiseren wordt vaak vergeten. Door te  gaan reizen in plaats van studeren leer je nieuwe kanten van jezelf kennen en wordt je zowel op sociaal als mentaal gebied uitgedaagd. Deze persoonlijke groei én bewustwording kun je in je verdere leven ontzettend goed gebruiken.

studeren
Credits: Seth Doyle

Sparen

Studeren is kneiterduur. Nu moet dit zeker niet de reden zijn dat je van studeren afziet, maar als je geen zin hebt om met een flinke schuld bij Ome Duo de volwassen wereld in te stappen, kun je er ook voor kiezen om lekker te gaan werken. Zorg dat je door hard te werken op een chille plek terecht komt, met chille mensen en met de mogelijkheid om door te groeien. Terwijl al jouw vrienden op de derde van de maand ‘rustig’ aan moeten doen omdat ze hun stufi er al doorheen gebben gezopen, zie je jouw spaarrekening alleen maar groeien.

Entrepreneur

Wanneer jij de brokken vanuit je maag weer naar boven voelt komen bij het horen van vier jaar studeren om een papiertje te halen, kan het zomaar zijn dat jij ondernemersbloed door je aderen hebt stromen. Je bent een doener met briljante ideeën en hebt helemaal geen diploma nodig om succesvol te worden. Integendeel zelfs. Jij stampt binnen twee jaar een eigen bedrijf uit de grond, zonder opleiding, maar met een dosis doorzettingsvermogen waar de vonken vanaf spatten.

studeren
Credits: Allef Vinicius

 

Source :
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *