Programma Amsterdam Dance Event 2022 is compleet

Amsterdam Dance Event 2022-1

Met de laatste toevoegingen van onder meer Avalon Emerson (US), Chuckie (NL), Cata.Pirata (ZA), DJ Marcelle (NL), Hyperaktivist (VE), Kölsch (DK), Lion Kojo (NL), Mama Snake (DK), Nicky Romero (NL), Oishī (NL), Peggy Gou (KR) en Skin on Skin (SD) aan het festival, heeft het Amsterdam Dance Event haar programma voor 2022 compleet. ‘s Werelds grootste clubfestival en meest invloedrijke conferentie voor elektronische muziek vindt van 19 tot en met 23 oktober plaats, waarmee Amsterdam vijf dagen lang het centrum is voor de mondiale elektronische muziekindustrie.

Amsterdam Dance Event 2022-2

Amsterdam Dance Event 2022

Onlangs bevestigde de organisatie onder meer het festivalprogramma van de A’DAM Toren met meer dan 25 evenementen in één gebouw, een indoor ADE-editie van Milkshake Festival, evenals evenementen in de Koepelkerk, OT301 en nieuwe locaties zoals The Other Side, Parallel en Yellow House. ADE 2022 wordt op zondag 23 oktober afgesloten met onder meer de ADE Hangover, een gratis toegankelijk stadsfestival op de NDSM-werf.

Naast het festivalaanbod keert het ADE Arts & Culture dagprogramma terug voor haar tweede editie en besteedt het ruim aandacht aan mentale gezondheid en welzijn, met evenementen als de mindful art experience Mark to the Music met DJ Marcelle in Museum van de Geest, en het meditatieve Where There Is Light in de Westerkerk. Bovendien presenteert Nxt Museum drie avonden vol audiovisuele nachtcultuur, en andere highlights in het programma zijn onder meer de Re:master Dance Opera, de multidisciplinaire show Within Without II in Carré en dance museum Our House, evenals filmprogramma’s van Melkweg Cinema, LAB111, De School en meer.

ADE Lab & ADE Pro conferentie

Dit jaar vindt ook de eerste editie van ADE Lab plaats, een talentontwikkelingsprogramma gericht op jonge producenten en professionals met masterclasses, Q&A’s en studiosessies door onder anderen Reinier Zonneveld, Peggy Gou, San Holo, Carl Cox, Alberta Balsam, Tom Trago en Nicky Romero.

De ADE Pro conferentie richt zich op de business achter elektronische muziek, de toekomst voor elektronische muziek en de wereld rondom elektronische muziek. Met deze focus tracks biedt de conferentie diepgaande keynotes en discussies over onderwerpen als nieuwe strategieën voor artiesten en professionals, inclusiviteit en sociale impact in de muziekindustrie en de invloed van innovatieve tech zoals AI, big data en web3, naast duurzaamheid voor muziekfestivals als onderdeel van de ADE Green conferentie.

Het volledige programma vind je hier.

Amsterdam Dance Event 2022-3
📸 Enrique Meesters